Hozzávalók
• 2 közepes méretű sütőtök
• 2 alma
• 2 vöröshagyma
• 4 sárgarépa
• 2 szál zeller
• 4 csésze alaplé, két csésze víz
• 200 ml tejszín
• 200 ml almabor
• 2 kiskanál só
• 3 kiskanál zsálya
• 2 kiskanál rozmaring
• reszelt parmezán
Elkészítése
Vágjuk ketté a sütőtököt, majd távolítsuk el a magokat. Fóliával kibélelt tepsiben süssük almaborral leöntve, míg meg nem puhul, majd vágjuk le a héját és kockázzuk fel.
Közben a hagymát, az almát, a sárgarépát és a zellert kis olajon pirítsuk meg. Majd öntsük rá az alaplevet és pároljuk egy órán át. Később a sütőtökkel is főzzük egy órán át. Adjuk hozzá a vizet és a tejszínt, majd sózzuk, borsozzuk. Botmixerrel pürésítsük, majd díszítsük sajttal.
Jó étvágyat!
OLVASS TOVÁBB!
Mit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
Nem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTROIngyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK