GASZTRO

Sütőtök krémleves

Szerző:
Szabó Anna
A hihetetlen finom nyári gyümölcs krémlevesek ideje az ősz beköszöntével lejárt, de ne csüggedjünk, hiszen itt a sütőtök szezon! Halloweenkor talán azok a gyerekek is meg fogják kóstolni, akiket eddig nem lehetett rávenni. A megfelelő tálalás pedig még a makacs gyerekeket is ráveheti egy-egy falatra!

 

Hozzávalók

• 2 közepes méretű sütőtök
• 2 alma
• 2 vöröshagyma
• 4 sárgarépa
• 2 szál zeller
• 4 csésze alaplé, két csésze víz
• 200 ml tejszín
• 200 ml almabor
• 2 kiskanál só
• 3 kiskanál zsálya
• 2 kiskanál rozmaring
• reszelt parmezán

Elkészítése

Vágjuk ketté a sütőtököt, majd távolítsuk el a magokat. Fóliával kibélelt tepsiben süssük almaborral leöntve, míg meg nem puhul, majd vágjuk le a héját és kockázzuk fel.
Közben a hagymát, az almát, a sárgarépát és a zellert kis olajon pirítsuk meg. Majd öntsük rá az alaplevet és pároljuk egy órán át. Később a sütőtökkel is főzzük egy órán át. Adjuk hozzá a vizet és a tejszínt, majd sózzuk, borsozzuk. Botmixerrel pürésítsük, majd díszítsük sajttal.

Jó étvágyat!

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL