Hozzávalók:
40 dkg sült sütőtök
20 dkg finomliszt
10 dkg vaj
1 kávéskanál szódabikarbóna
2 db tojás (ebből 1 a tésztába, 1 a töltelékbe)
1 csipet só
2 dkg cukor
8 dkg méz
fél kávéskanál őrölt fahéj
Ízlés szerint fűszerezhetjük az alábbiakkal:
őrölt szerecsendió
őrölt szegfűszeg
őrölt gyömbér
Elkészítés:
só. Gyúrjuk tésztává. Közben kapcsoljuk be a sütőt, és melegítsük elő, körülbelül 180 fokra.
Ha kész vagyunk a tészta gyúrásával, nyújtsuk ki, majd helyezzük bele egy piteformába. Ezt követően tegyük be a sütőbe 10 percre.
A sütőtököt szabadítsuk meg a héjától, majd keverjük el egy tojással, a mézzel és az általunk választott fűszerekkel. Ha kész, öntsük az elősütött tésztára a tölteléket, és egyenletesen oszlassuk el.
Tegyük be a sütőbe még 20-25 percre.
OLVASS TOVÁBB!
A rebarbara reneszánsza: egy ősi ínyencség a modern gasztróban
A rebarbara két rendhez tartozik: a felhasználása miatt gyümölcsnek tekintik, bár valójában zöldség. Nem a zöld levelei, hanem a piro...
GASZTRODepressziót okozhat a mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROMiért szeretjük annyira az uborkát?
Szilárd, ropogós, tömör - egy zöldség csúcsformában! Az uborka 95 százalékban vízből áll, frissítő hatású és alacsony kalória...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK