Hozzávalók
- 15 dkg sima Győri Édes keksz
- 15 dkg kakaós Győri Édes keksz
- 15 dkg margarin
- 40 dkg natúr joghurt
- 10-15 dk porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 25 dkg áfonya
- citromlé
- 2 dl habtejszín
- 20 g zselatin
Elkészítés
A kekszet ledaráljuk, és a forráspontig hevített margarinnal alaposan összekeverjük. Egy 24 cm-es tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, beleöntjük a kekszes masszát, egyenletesen lenyomkodjuk, és kb. 30 percre a hűtőbe tesszük.
A joghurtból kiveszünk 2-3 evőkanállal, félre tesszük, majd a maradékhoz hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citromlevet és jól kikeverjük. A félretett, 2-3 evőkanál joghurtot folyamatosan kevergetve forráspontig hevítjük, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a zselatint, simára keverjük, kihűtjük, és a kikevert joghurtos masszához adjuk.
A habtejszínt kemény habbá verjük, és apránként belekanalazzuk a joghurtos keverékbe. Tegyük bele az áfonyát is, majd a tölteléket öntsük rá a hűtőből kivett kekszes alap tetejére. Tetejét egyenletesen simítsuk el, majd 1-2 órára helyezzük vissza hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen.
Tálalás előtt a torta tetejét áfonyaszemekkel díszítsük, majd hideg vízbe mártott késsel szeleteljük fel.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
A rebarbara reneszánsza: egy ősi ínyencség a modern gasztróban
A rebarbara két rendhez tartozik: a felhasználása miatt gyümölcsnek tekintik, bár valójában zöldség. Nem a zöld levelei, hanem a piro...
GASZTRODepressziót okozhat a mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROMiért szeretjük annyira az uborkát?
Szilárd, ropogós, tömör - egy zöldség csúcsformában! Az uborka 95 százalékban vízből áll, frissítő hatású és alacsony kalória...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK