Szabó Anna
Hozzávalók
- 50 dkg brokkoli
- 15-20 dkg tészta
- 10 dkg sajt
- 3 dkg vaj
Besamelmártáshoz
- 6 dkg vaj
- 4 dkg liszt
- 3 dl tej
- só
- őrölt fehér bors
- szerecsendió
- 1 tojássárgája
- 1 dl tejszín
Elkészítés
A brokkolit szedjük rózsáira, és enyhén sós vízben főzzük pár perc alatt puhára. Szűrjük le, és alaposan csepegtessük le. Főzzük ki a tésztát is.
A besamelmártáshoz hevítsünk fel 4 dkg vajat, szórjuk rá a lisztet, és folyamatosan kevergetve pirítsuk világos zsemleszínűre. Vegyük le a tűzről, állandó keverés mellett öntsük hozzá a tejet, adjuk hozzá a tojássárgáját, és addig keverjük, míg csomómentes nem lesz. Keverés közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg szerecsendióval, majd a tűzre visszatéve addig főzzük, míg a mártás besűrűsödik. Amikor már kellően sűrű, hagyjuk hűlni egy kicsit, adjuk hozzá a maradék vajat, és a tejszínt, majd egy szűrőn szűrjük át hogy sima, selymes állagú mártást kapjunk.
A megfőtt tésztát és a brokkolit tegyük egy nagyobb tálba, öntsük rá az elkészült besamelmártást, és óvatosan forgassuk össze. Egy sütőformát (vagy tepsit) alaposan kenjünk ki vajjal, öntsük bele a mártással összekevert tésztát, és reszeljünk rá ízlés szerint sajtot. Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten addig süssük, míg a sajt ráolvad, és szép világos színt kap.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
Új korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Mexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
GASZTROBienvenidos a México - Avagy a legfantasztikusabb mexikói ételek
Mexikó kulináris világa igen híres tradicionális ételeiről. A mexikói ételek egyszerűek és egyben nagyszerűek is! Mi jut egyből esz...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK