GASZTRO

Csőben sült brokkolis tészta

Szerző:
Szabó Anna
Kezdjük a hetet egy egyszerű, és finom brokkolis tésztával. Ízlés szerint a brokkoli lecserélhető karfiolra, azzal is nagyon finom.

 

Hozzávalók


- 50 dkg brokkoli
- 15-20 dkg tészta
- 10 dkg sajt
- 3 dkg vaj


Besamelmártáshoz


- 6 dkg vaj
- 4 dkg liszt
- 3 dl tej
- só
- őrölt fehér bors
- szerecsendió
- 1 tojássárgája
- 1 dl tejszín


Elkészítés


A brokkolit szedjük rózsáira, és enyhén sós vízben főzzük pár perc alatt puhára. Szűrjük le, és alaposan csepegtessük le. Főzzük ki a tésztát is.

A besamelmártáshoz hevítsünk fel 4 dkg vajat, szórjuk rá a lisztet, és folyamatosan kevergetve pirítsuk világos zsemleszínűre. Vegyük le a tűzről, állandó keverés mellett öntsük hozzá a tejet, adjuk hozzá a tojássárgáját, és addig keverjük, míg csomómentes nem lesz. Keverés közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg szerecsendióval, majd a tűzre visszatéve addig főzzük, míg a mártás besűrűsödik. Amikor már kellően sűrű, hagyjuk hűlni egy kicsit, adjuk hozzá a maradék vajat, és a tejszínt, majd egy szűrőn szűrjük át hogy sima, selymes állagú mártást kapjunk.

A megfőtt tésztát és a brokkolit tegyük egy nagyobb tálba, öntsük rá az elkészült besamelmártást, és óvatosan forgassuk össze. Egy sütőformát (vagy tepsit) alaposan kenjünk ki vajjal, öntsük bele a mártással összekevert tésztát, és reszeljünk rá ízlés szerint sajtot. Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten addig süssük, míg a sajt ráolvad, és szép világos színt kap.

Forrás és képek:  Gizi receptjei

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL