ÁLLATI CUKISÁGOK

Az ösztön csodája

Szerző:
Szabó Anna
Az, ahogyan képes irányítani egy élőlényt, hogy képes diktálni lépésről lépésre a tennivalókat a túléléshez... Megmutatni a madaraknak az irányt melegebb vidékekre, ahogy hajtja a szomjazót víz felé, vagy ahogyan bekódolta az anyai teendőket egy szukába...

 

 

Ahogyan segítség és tanítás nélkül vackolásra készteti a kölykök világra jövetelekor az anyaállatot… Minden szuka ugyanazokkal a mozdulatokkal rágja el a köldökzsinórt, falja fel a burkot, tisztítja meg és táplálja világra jött kicsinyeit.... És minden falkában csak a legjobbaknak adatik meg ez az élmény, hiszen csak annyi szaporulat világra jöttét engedi, amennyit a falka képes felnevelni! 


De veszélyes is, hiszen emberek lakta és irányította világunkban, ha mindenben az ösztöneinkre hagyatkoznánk, akkor sajnos vállalunk kellene azt, hogy lemondunk a jogainkról, a párunk mindig a legerősebb ember a háznál, aki hajunknál fogva húz maga után bennünket, ha hamburgerre vágyik a sarki bisztróban.


Talán itt lenne az ideje észrevenni, mit rontottunk el, és letérni erről a rossz útról


Csúnyán bele kontárkodtunk a természet rendjébe, és kényünknek, kedvünknek kiszolgáltattuk leghűségesebb társállatunkat, a kutyát. Almok százai jönnek feleslegesen a világra és kutyák ezrei kallódnak el "hála" annak, hogy bár birtokunkban van a tudás, szabad akarattal dönthetünk... Mégis sokkal kevesebb az ivartalanított, mint az egyszer szült vagy fedezett kutyák száma.

Egy ivartalanítás sokkal kevesebb idő és pénz, mint egy fialás, nem beszélve az alom felneveléséről. Egy ivartalanítás sokkal kevesebb "szenvedés" a szukának, mint egy fedeztetés és fialás. Egy ivartalanítás megelőzi a kutya méhgyulladását, emlődaganat kialakulását, prosztata daganat kifejlődését. És nem utolsó sorban a meg nem született kölykök helyett gazdihoz jutnak a menhelyek reménytelen sorsú kutyái.

 


Az első lépés az állatok védelmében otthon kezdődik!


Egy chip és annak regisztrációja biztonságot nyújt kedvencednek. Ivartalanítással pedig már tettél a többiekért is. Te már megtetted?


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL