ÁLLATI CUKISÁGOK

Így válassz magad mellé hű társat

Szerző:
Szabó Anna
Kis hazánk mesze földön híres lehet a kutyák szeretetéről, hiszen valószínű, hogy a nagyvilágban sehol nem születik ennyi kutya, mint nálunk. Vagy - ha születik is - nem marad életben ennyi kölyökkutya, és nem menekül meg a haláltól ennyi felnőtt sem, de jó eséllyel még az idős kutya is örökbe adható.

 

Segítünk, vagy rontunk a helyzeten?


Mégis van valahol egy homokszem a gépezetben, hiszen ha ennyire szeretjük kis kedvenceinket, akkor miért szorulnak védelemre? Lehet, hogy tévedek, de ha az ember valahova beteszi a lábát, ott törvényszerűen elromlik valami. Amit aztán néhány jó érzésű állatvédő próbál helyrehozni. Ez esetben a kóborkák befogásával és gazdihoz segítésével. Akkor tehát Te, aki örökbe fogadsz, segíted a jók munkáját, de tovább is „rontasz” a helyzeten, hiszen helyet csinálsz a menhelyeken egy újabb állat fogadásához, ami - lássuk be - ahhoz vezet, hogy a felelőtlen „gazdik” nyugodt szívvel köthetik ki kutyájukat a megüresedett helyekre.


Ne abból indulj ki, mit kínál a piac!


Ennek a történetnek nincs tanulsága, nincs vége… Amíg mindenki tenyésztőnek vallhatja magát, ha egyszer legalább fialt a szukája. De tehetsz azért, hogy változzon a világ: tájékozódj, ha kutyát szeretnél. Légy körültekintő, és ne abból indulj ki, mit kínál a piac! Azt tartsd szem előtt, mit vársz a leendő kutyádtól, és cserébe mit vagy hajlandó tenni érte!
Őszinte csak az lesz veled, akinek fontos, hogy hova kerül a kutyája és ez nem más, mint a tenyésztő, vagy a fajtamentő. Mindenki más, aki a "Fizeti, viheti" elvet követi csak szaporító lehet, és pont annyira nem érdekli, hogy hova kerül a kutyája, mint az hogy garanciát vállaljon a kiskutya egészségére, vagy őszintén felvilágosítson arról, hogy a fajta, amit
választottál, megfelel-e életritmusodnak, családodnak.


Kérlek, ne tömd a felelőtlen szaporítók pénztárcáját, hogy aztán újabb és újabb almokat hozassanak világra a kutyájukkal, akinek testét évente kétszer szívtelenül kihasználják, csak azért, hogy kölykeiket értékesítsék!

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL