ÁLLATI CUKISÁGOK

Ingyen van a kutya?

Szerző:
Szabó Anna
Minden állatvédő foggal, körömmel küzd a védenceiért, majd ha elérkezik az idő, akkor azért, hogy megtalálja a "zsák a foltját" vagyis a megfelelő kutya a megfelelő gazdit. Mindeközben megküzd azokkal a telefonálókkal, akiknek a kutya hirdetésében egyetlen dolog keltette fel az érdeklődését, hogy ingyen van-e?

 

Igen, sokan gondolják úgy, hogy befogadni egy kisállatot a menhelyről, sokkal olcsóbb, mint a pedigrés kölyök. De még annál is olcsóbb mintha vesz egy „olcsó” kölyköt, sőt, ha házhoz viszik annál is olcsóbb, mint egy ingyen felnőtt az expresszről. Hiszen abban minden valószínűség szerint nincsen chip, néha oltás sem, nincs parazitamentesítve, és ha nem akarunk (és remélem, nem akarunk) kölyköket, akkor még évente kétszer fokozottan vigyázni is kell rá.


Amivel jó, ha tisztában vagy


Egy kutya a bekerüléstől a gazdihoz adásáig a Ti támogató forintjaitokból annyit is elvihet, amennyibe egy törzskönyves kölyök kerül. És ugyan annyit fog enni, ugyanúgy kell oltani, ugyanúgy érheti baleset, ugyanolyan puha vacok kell neki, és ugyanolyan hálás lesz ezekért, mint bármelyik társa - szülessen bárhol.


Nagyon drukkolok, hogy eljöjjön az idő, amikor minden megszületett kutya kap regisztrált chipet és boldog lennék, ha minden gazdi büszke lehetne arra, hogy bármikor leolvashatja a kutyája törzskönyvéről, kik a szülei, dédszülei. De amíg ez nem így van, addig se az döntsön egy kutya mellett, hogy mennyibe kerül!

Kérek mindenkit, aki kutyát szeretne örökbe fogadni, mérje fel az igényeit: mennyit és mit tudna, szeretne társával foglalkozni, sportolni, kirándulni, pecázni. Ők nem pótkerekek, nem csere játékosok mindegyiknek megvan a maga kis élete, ami egyszer már darabjaira hullott. Mind másban domborít, mind más miatt főnyeremény. Lehet, hogy amikor megszülettek, a szerencsecsillaguk épp kocsmázni volt, de mi megtettünk mindent, ami erőnkből telt, hogy ezt a kis hibát helyre hozzuk. Az örökbefogadásnak továbbra is egyetlen feltétele van: hogy meg találja a zsák a foltját.

 

FOGADJ ÖRÖKBE, VAGY SEGÍTS RAJTAM!

A menhelyen élő kutyusok élni akarása példaértékű, de Ők minden kutyánál jobban függnek tőlünk... Tőletek!

Kérünk minden jóérzésű, állatszerető embert, hogy segítse ezeknek a kutyáknak a gondozását néhány forinttal. Nekünk csak egy gombóc fagylalt ára, Nekik viszont az ÉLETÜK!


Unicredit Bank 10918001 - 00000098 - 44870000,
A jogosult neve: Cocker Rocker Egyesület.
A közleménybe kérlek tüntessétek fel: "BAJ VAN"

 

 

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL