FÉSZEK

Rendezd újra a legintimebb helyet otthonodban!

Szerző:
Szabó Anna
Ne érdekeljen, hogy a szobád esetleg nem divatos, úgy díszítsd, hogy jól érezd magad benne!

 

Ha szereted a nőies kuckókat, alakíts ki egy kis fülkét finom tapintású takarókkal, párnakupacokkal és steppelt paplanokkal. A hálószoba a legintimebb hely a lakásban, ezért itt a lehető legnagyobb biztonságban és kényelemben kell érezned magadat. Állítsd ki kedvenc ruháidat, fotóidat, és emléktárgyaidat (ha sok ilyened van, válogasd őket, hogy ne legyen túl intenzív a benyomás.) Alkalmazz sok rózsaszín nyomott mintás anyagot, és vegyítsd szolid pasztell-árnyalatokkal. Az ilyen önkényeztetésnél a több határozottan jobb is.

 

Friss és ropogós

A ropogós, fehér ágynemű olyan friss hangulatot kelt, ami nem akar kimenni a divatból. Ez egyben az ágy kialakításának legegyszerűbb módja, mivel a paplanhuzatnak és a lepedőnek nem kell egymáshoz illő garnitúrába tartoznia, ráadásul magas hőfokon is moshatod őket. Ugyan kissé kolostori hangulatot teremthet a színek hiánya, és a reggeli sápadtságon sem segít. De a hófehér, mosható ágyneműt kombinálhatod gazdag, élénk színű takarókkal és túlméretezett olvasópárnákkal. A színeket terjeszd ki az éjjeli lámpákra, szőnyegekre, dísztárgyakra vagy egy falra is.

 

Higgadtan

Nagy a csábítás, hogy a hálószoba falát tolakodó színűre, pl. narancssárgára, sárgára vagy vörösre fesd, hogy azonnal melegséget teremts. Az igaz, hogy a gazdag színek intimebbé és vidámabbá teszik a szobát, a visszahúzódó kékes, és zöldes árnyalatok azonban megnyugtatóbbak, és segítenek fellélegezni egy fárasztó nap után. A falakat vagy a bútorokat – esetleg a dísztárgyak tartóit – fesd tiszta, józan árnyalatúra.

 

Lélekbe vágóan fontos apróságok

Egy kényelmes szék jó hely olvasáshoz vagy pihengetéshez a nap végén, és az egyszerű hálószobát kis intim szalonná varázsolja. Kényeztesd magad drága anyagokkal, melyek túl kockázatos helyen lennének ott, ahol nagy a forgalom, és a gyerekek játszanak. A fényűző bársony, a színjátszós selyem és a finom tapintású textíliák mind gyönyörűen mutatnak.

A díványpárnák többek egyszerű dekorációnál. A nagy, négyzet vagy V alakú párnák egyaránt kitűnően emelik a komfortot olvasáskor, míg a hengerpárnák támasztékot nyújtanak a nyaknak és a hát alsó részének. Egy tömör párna jó pihenőhely egy tálca vagy egy könyv számára.

A kovácsoltvas fejtámlák gyönyörűek és romantikusak, de kényelmetlenek, ha párnák nélkül akarsz nekik dőlni. A kecses mai formák velejárója a rendkívül modern stílus mellett az éles sarok is. Ha szeretsz ágyban olvasni, válassz puhán párnázott fejtámlát, és erősen rögzítsd az ágyszerkezethez.

Olyan éjjeliszekrényt vagy kis asztalt válassz, ami illik az ágy magasságához, hogy az ágyban ülve gond nélkül le tudj tenni egy pohár vizet. Az asztalka emellett legyen elég nagy, hogy az éjszaka szükséges holmikat kényelmesen el tudd rajta helyezni. A fájdalmas éjjeli összeütközéseket elkerülendő, válassz kerek vagy lekerekített sarkú asztalt.

A hálószoba sötétítésének kiválasztásánál a két fő kérdés, hogy mennyire igényled a diszkréciót, és mennyi fényre szeretnél reggelente ébredni. A sima függöny puha, szórt fényt ad – ami kora reggel felébreszthet – és a lehető legjobb kilátást biztosítja. A nehéz, vastag függönyök tompítják a külső zajokat, szigetelik a szobát, és kizárják a nagy fénymennyiséget.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL