GASZTRO

Hétvégi receptajánló - Tepsis krumpli gazdagon

Szerző:
Szabó Anna
Hétvégére egy igazán egyszerű ebédötletet hoztunk, mely nagyon rövid idő alatt összeállítható, a többi pedig már a sütő dolga. Ízlés szerint készülhet virslivel, de debrecenivel, vagy egy finomabb kolbásszal sem megvetendő. A sütés utolsó perceiben rácsorgatott felvert tojás, és a tetejére szórt reszelt sajt, pedig csak még finomabbá teszi a krumplit.

 

Hozzávalók

- 1 kg krumpli
- 4 pár virsli (jó minőségű)
- 20 dkg füstölt kolbász
- 4 db tojás
- 10 dkg sajt
- só
- szerecsendió
- majoranna
- kakukkfű
- étolaj

Elkészítés


A krumplit, a füstölt kolbászt, és a virslit vékonyan szeleteljük fel, a sajtot reszeljük le, a tojásokat pedig üssük egy tányérba, majd villával alaposan verjük fel.

Egy tepsibe öntsünk néhány evőkanál étolajat, terítsük rá a felszeletel krumpli felét, majd sózzuk, és ízlés szerint szórjuk meg a fűszerekkel. Ezután terítsük rá megmaradt krumplit, és szórjuk meg ízlés szerint sóval. A felszeletelt kolbászt és a virslit tegyük rá a krumplira, fóliázzuk le a tepsi tetejét, helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pároljuk kb. 50 perc alatt puhára. Ezután vegyük le a fóliát, csorgassuk a virsli, és a krumpli közé a felvert tojást, végül szórjuk rá a reszelt sajtot. Tegyük vissza a tepsit a sütőbe, majd addig süssük, míg a sajt szépen ráolvad a tetejére.
A sütőből kivéve hagyjuk egy kicsit hűlni, majd tálaljuk. Ízlés szerinti salátát, vagy uborkát, házi savanyúságot kínálhatunk hozzá.

Forrás és képek:  Gizi receptjei

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL