2018. január 24. - Timón
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. január 24. - Timón
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Tudod, miért születtél erre a világra?

Tudnod kell, hogy senki sem véletlenül születik erre a világra. Felismerni, elfogadni és megbecsülni ezt az életcélt a legfontosabb dolog, amit tehetsz. Nem szabad sajnálni az időt arra, hogy kiderítsd, mi dolgod van itt – hogy aztán szenvedéllyel, lelkesedéssel haladj előre.

 

Miért kerültünk erre a világra?


Életcél nélkül könnyen letérhetünk a valódi útról. Könnyen arra eszmélhetünk, hogy csak sodródunk az árral, anélkül, hogy bármi érdemlegeset hoznánk létre. Ha viszont van célunk, hirtelen minden a helyére kerül. Az „értelmes” élet azt jelenti, hogy azzal foglalkozunk, amit szeretnénk, amiben jók vagyunk, és számunkra fontos dolgokat hozunk létre. Ha igazán értelmes életet élünk, szinte vonzzuk a céljaink megvalósításához szükséges embereket, forrásokat és lehetőségeket. Ha tehát megismerjük az életcélunkat, mindent e köré szervezhetünk, minden tevékenységünkben meg kell nyilvánulnia. És ha egy tevékenység nem illik a képletbe, nem foglalkozunk vele. Pont!


Mi az, ami a tetteink mögött van?


Ha nincs cél, ami vezetne bennünket, előfordulhat, hogy az elképzeléseink és cselekvési terveink végül mégsem lesznek kielégítőek számunkra. Senki sem akar felmászni a létra legtetejére, ha rájön, hogy rossz falhoz támasztotta. Fontos tehát, hogy megszabaduljunk a mindennapok nyomasztó gondjaitól, és elegendő levegőt kapjunk, hogy felismerjük, miért is vagyunk a világon. Csak végezd el ezt a két egyszerű gyakorlatot, amely segít világossá tenni a céljaidat.

Belső iránytűnk maga az öröm


Mindannyian egy belső iránytűvel születünk, amely az átélt ötöm intenzitásán keresztül mutatja meg, hogy életcélunkkal összhangban vagy azzal ellentétesen cselekszünk-e. Azok a dolgok, amelyek a legnagyobb örömöt okozzák, összhangban vannak az életcélunkkal. Ahhoz, hogy meg tudjuk határozni az életcélunkat, írjunk egy listát azokról az alkalmakról, amikor a legboldogabbnak és legelevenebbnek éreztük magunkat. Mi a közös ezekben az élményekben? Meg tudjuk oldani, hogy ezekkel a tevékenységekkel keressük a kenyerünket?


A második feladat egyszerű, de hatékony módja annak, hogy olyan kényszerítő erejű meghatározását adj életcélodnak, amely a megfelelő irányba tereli viselkedésedet. Végezd hát el a következő gyakorlatot:

Az életcélfeladat


1. Sorolj fel két tulajdonságot, amely egyedülállóvá tesz (pl. lelkesedés, kreativitás).
2. Sorolj fel néhány olyan tevékenységet, amellyel szívesen kifejezésre juttatod ezeket a tulajdonságokat, amikor másokkal érintkezel (pl. támogatás és ösztönzés).
3. Tegyük fel, hogy a világ ebben a pillanatban tökéletes. Hogyan fest? Hogyan érintkeznek egymással az emberek? Milyen érzés benne élni? Válaszodat kijelentés formájában, jelen időben írd le: mutasd be ezt a végső állapotot, ezt a tökéletes világot, ahogyan látod és érzékeled. Ne feledd, a tökéletes világ vidám hely. (pl. mindenki kifejezi szeretetét mások iránt)
4. Foglald össze az előző három pontot egyetlen állításban. (pl. Életem célja, hogy kreativitásom és lelkesedésem segítségével támogassam, és arra ösztönözzem az embereket, hogy harmonikus és szeretetteljes légkörben tudják kifejezésre juttatni saját magukat és tehetségüket.)

 

Ne tágíts semmi áron!


Miután sikerült meghatározni és leírni az életcélodat, olvasd el mindennap, lehetőleg reggel. Ha teheted, rakd olyan helyre a listát, ahol mindig a szemed elé kerülhet. Így mindig az életcélodra fogsz összpontosítani.

Egy másik lehetőség az életcél tisztázására, ha időt szakítasz némi csöndes elmélkedésre, meditációra. Miután ellazultál és a legmélyebb önszeretet és békesség állapotába kerültél, tedd fel magadnak a kérdést: Mi az életem célja? Vagy: Mi az egyéni feladatom a világegyetemben? Hagyd, hogy a válasz magától kikristályosodjon benned. Légy befogadó, amennyire csak tudsz. A szavaknak, amelyek felsejlenek benned, nem kell választékosnak vagy költőinek lenniük – csak az a fontos, hogy ösztönzőleg hasson rád.

Jack Canfield és Janet Switzer – A siker alapelvei
(Édesvíz Kiadó)


"Csak annyit kell tenned, hogy eldöntöd, mit is akarsz valójában, hiszel benne, hogy megérdemled, és alkalmazod e könyv alapelveit - és a siker a tiéd."

Készüljünk fel a sikerre a népszerű szerző, Jack Canfield segítségével, aki a több évtizedes pályafutása során tanultakra, tanítottakra és átéltekre építve írta meg praktikus és cselekvésre buzdító könyvét, amely minden törekvő ember számára lehetővé teszi, hogy eljusson oda, ahova csak szeretne.

A siker alapelvei megmutatja, hogyan növeljük az önbizalmunkat, miként birkózzunk meg a hétköznapok nehézségeivel, hogyan éljünk tevékeny, tartalmas életet, és valósítsuk meg minden álmunkat. A könyv, amely nem pusztán okos tanácsok gyűjteménye, azt a 64 időtálló alapelvet sorakoztatja fel, amelyet a sikeres emberek mindig is alkalmaztak. Ha magunkévá tesszük és minden nap alkalmazzuk ezeket, a legmerészebb elképzeléseinket is meghazudtoló mértékben formálják át az életünket.
A könyv azt a jól bevált cselekvési tervet vázolja fel számunkra, amelyre céljaink eléréséhez szükségünk van. Canfield alapelvei egyszerűek (például "Utasítsuk el az elutasítást!" vagy "Vegyük körül magunkat sikeres emberekkel!"), de rendkívüli eredményeket érhetünk el segítségükkel. A 64 tanács mindegyikéhez egy-egy tömör, könnyen emészthető fejezet társul, amelyeket feldolgozva és az alapelveket megértve, olyanná varázsolhatjuk életünket, amilyenné csak szeretnénk. Találunk a tanácsok között ismerősnek tűnőket ("Vállaljunk 100 százalékos felelősséget az életünkért!"), de Canfield olyan remekül összegzi ezek lényegét, hogy azonnal felfogjuk súlyukat; találunk egészen rendhagyó, ötletes alapelveket ("Legyünk fordított paranoiások!"); találunk olyan technikákat, amelyek a pozitív gondolkodást segítik elő, valamint gyakorlatokat és vizualizációkat az önpusztító hiedelmek, félelmek és szokások legyőzésére ("Lépjünk túl önkorlátozó hiedelmeinken!"); és találunk a jó csapat kiépítését és az irodán belüli kapcsolatok javítását célzó ötleteket is ("Dugjuk össze a fejünket a siker érdekében!"). Miközben pedig Canfield ismereteket, motivációt és ihletet nyújt olvasóinak, mi akaratlanul is átvesszük a szerző energiáját és lelkesedését, és észrevétlenül belekezdünk az egész életünket és szemléletmódunkat átváltoztató, kemény munkába.

 

 

 

 
SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

loading...

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

Mely hawaii isten lakozik a lelkedben és mit árul el ez rólad? - Megtudod a Hawaii Istenhoroszkópból

Mely hawaii isten lakozik a lelkedben és mit árul el ez rólad? - Megtudod a Hawaii Istenhoroszkópból

Az istenekben gazdag, egzotikus hawaii vallás magába foglalja az őshonos hawaiiak hitét és gyakorlatát. Rendkívül fontos számukra az istenek, a természet, az állatvilág és maga a szellem, ami ott van mindenben és mindenkiben. Vajon te melyik rendkívüli és színes isten vagy? A Hawaii Istenhoroszkópból megtudhatod, ami fantasztikus és új dolgokat árulhat el rólad!

Tovább »
6 jel, hogy tetszel a pasinak - Így állapíthatod meg a testbeszédéből

6 jel, hogy tetszel a pasinak - Így állapíthatod meg a testbeszédéből

Még csak néhányszor találkoztatok, esetleg először? Nem vagy biztos a szándékában? Figyelj rá kicsit jobban, hiszen minden egyes mozzanata beszél! Fontos gesztusok, amik elárulják, hogy mit gondol rólad, így ő sem tud mellébeszélni – lássuk, mik is ezek!

Tovább »
Mit rontottál el a tavalyi évben? - Tanulj belőlük a Nap Angyalának segítségével!

Mit rontottál el a tavalyi évben? - Tanulj belőlük a Nap Angyalának segítségével!

Vajon mit ronthattál el a tavalyi évben, ami miatt nem úgy sikerültek a dolgok, mint szeretted volna? Amiért esetleg nem érted el a vágyadat, nem jött össze, amit szerettél volna, nem volt elég sikeres a kapcsolatod? A tavalyi év uralkodó bolygója a Nap volt, amit pedig Mihály arkangyal ural, így ő maga fogja elárulni, hogy miben hibázhattál a múlt évben, hogy tanulhass belőlük és idén már akár egy tökéletes évet zárhass!

Tovább »

Kalkulátor

Lakásszín kalkulátor

Otthonod berendezésekor is jó szolgálatot tesz a színtudomány, persze csak ha tudod, hova melyik színt érdemes. Segítségével hosszútávon jobb lesz közérzeted. Ismerd meg tippjeinket!

Még több kalkulátor »

Szakértők

Mészáros Barbara

Esküvőszervező

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Mészáros Barbara

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép