KÖZÉRZET

Így fogyok én - 2. rész

Szerző:
Szabó Anna
A múlt héten már elmeséltem nektek, milyen volt az első látogatásom a Power Plate stúdióban. Nos, azóta még 2 alkalommal volt részem abban, hogy meginduljak a karcsúsodás rögös útján, és minden jel arra mutat, hogy meg is fogok érkezni a célomhoz, vagyis álmaim alakjához.

 

A legelső alkalommal egy „light-os” edzésben volt részem, hiszen a cél az volt, hogy jobban megismerjem ezeket a csodagépeket. Másodszor azonban Balázs, az edzőm és hű segítőm – akiről már meséltem nektek az első élménybeszámolómban – közölte velem, hogy egy kicsit magasabb fokozatra kapcsolunk. Na, nem a gépet kellett magasabb fokozatra állítani, hanem engem, ugyanis ezek már tényleg minden izmot megmozgató gyakorlatok voltak. Véleményem szerint az ember az izmainak kb. a negyedét érzi egy normál edzés alkalmával. A Power Plate stúdióban azonban megtapasztalhattam, hogy vannak olyan izomcsoportjaim is, amelyekről még csak sejtésem sem volt idáig.

Harmadik edzésen vagyok túl, és teljesen más az alakom

Hallottam már több helyről is, hogy akár 3-4 edzés után változik az alak, feszesebb és sokkal tonizáltabb lesz az izom, de az igazat megvallva nem nagyon hittem benne. Most azonban, hogy már sokadszorra csodáltam meg magam a tükör előtt, meg kell állapítanom, hogy tényleg van valami a fentiekben. Körte alkatom van, tehát az alsó testrészem mindig is erősebb volt, mint a felső, de mintha kezdenék formásodni, feszesedni. Tegnap például egy olyan nadrágomba tudtam belebújni, amit évekkel ezelőtt – még a csúcsformámban – viseltem. Mondanom sem kell, ez hatalmas löketet adott a további edzésekhez.

Minden jó, ha a vége jó!

Gondolom, nem árulok el titkot, ha azt mondom: az edzések végét élvezem a legjobban. Hogy miért? Azért mert van egy kb. 5 perces levezető gyakorlat sor, ami felér egy kellemes meditációval, ellazulással. Míg a gyakorlatok végzése közben keményen dolgoztatom az izmaimat, a végén már csak fekszem, és élvezem a gép saját vibrálását. Ez valami csodálatos érzés…

Nem csoda, hogy celebek sora alkalmazza ezt az edzésformát


Tudtátok, hogy Hilary Swank, Kylie és Dannii Minogue, Mark Wahlberg, Christian Bale, Elle MacPherson, Heidi Klum, Claudia Schiffer, Madonna, P-Diddy, Natalie Imbruglia is rendszeresen edzenek a Power Plate gépekkel? Slash, a Guns and Roses sztárja magával vitte még ausztráliai turnéjára is. Ezen nem is csodálkozom.


Olvastam valahol Cameron Diaz beszámolóját az edzésekről, és meg kell mondanom, tényleg igaza van, bár amíg nem próbáltam ki, elég hihetetlennek tűnt számomra. „A rezgés felgyorsítja azt az edzést, amit a talajon végeznénk” – mondja Cameron. „A Power Plate másodpercenként 25-50 alkalommal rezdül, ami azt jelenti, hogy a fél perces gyakorlat alatt 750-1500 (!) alkalommal húzódik össze az izom. Ez jelentős különbség a hagyományos erő-súlyedzéshez képest.” Na, pontosan ezért csinálom!

A jövő héten újabb élménybeszámolóval jövök, remélem, addigra még elégedettebb leszek magammal, és persze az alakommal.

Ha Te is csatlakoznál hozzánk, a Power Plate edzésekre járó közé, akkor figyeld Facebook oldalunkat, mert meglepetéssel készülünk, vagy ha nem bírod kivárni, nézd meg itt, melyik stúdió van hozzád a legközelebb.

 

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL