Hozzávalók
- szeletelt kenyér
- tojás
- tejszín
- sajt
- só
- olaj
Elkészítés
A kenyeret vékonyan szeleteljük el, a sajtot reszeljük le. A tojásokat üssük egy tálba, öntsük hozzá a tejszínt, ízlés szerint sózzuk, majd jól verjük fel.
Egy teflonserpenyőbe öntsünk kevés olajat és hevítsük fel. A kenyérszeleteket forgassuk bele alaposan a tejszínes tojásba, majd tegyük a forró olajba. Süssük mindkét felét szép pirosra.
Amikor megfordítjuk a kenyeret, a tetejét szórjuk meg reszelt sajttal. Ameddig a másik fele is szépen megsül, addig a sajt is ráolvad a tetejére.
Egy csésze gyümölcsteával, vagy éppen kakaóval remek reggelit tálalhatunk!
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Ingyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
GASZTROAz új avokádószkenner már a boltban megmondja, mennyire érett darabbal van dolgod
Svájcban már kell tapizni az avokádót, mielőtt felvágnád....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD