GASZTRO

Tejszínes sajtos bundás kenyér

Szerző:
Szabó Anna
Ha nem akarod kidobni a megmaradt, de már nem túl friss kenyeret, akkor süss belőle bundás kenyeret. De nem ám akármilyet, ugyanis, ha már kenyér, és még bundás is, akkor adjuk meg a módját! A tojáshoz keverjünk tejszínt, és szórjuk meg gazdagon sajttal. Egy csésze gyümölcsteával remek reggeli kerekedhet belőle. Nem hiszed? Próbáld csak ki!

 

Hozzávalók

- szeletelt kenyér
- tojás
- tejszín
- sajt
- só
- olaj

Elkészítés

A kenyeret vékonyan szeleteljük el, a sajtot reszeljük le. A tojásokat üssük egy tálba, öntsük hozzá a tejszínt, ízlés szerint sózzuk, majd jól verjük fel.

Egy teflonserpenyőbe öntsünk kevés olajat és hevítsük fel. A kenyérszeleteket forgassuk bele alaposan a tejszínes tojásba, majd tegyük a forró olajba. Süssük mindkét felét szép pirosra.

Amikor megfordítjuk a kenyeret, a tetejét szórjuk meg reszelt sajttal. Ameddig a másik fele is szépen megsül, addig a sajt is ráolvad a tetejére.

Egy csésze gyümölcsteával, vagy éppen kakaóval remek reggelit tálalhatunk!

Forrás és képek:  Gizi receptjei

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL