LELKIPATIKA

Ha nyaralni mész, hagyd otthon a gondokat!

Szerző:
Szabó Anna
Tisztában vagyunk vele, hogy a zűrös hétköznapok után nagyon nehéz belerázódni a gondtalan nyaralásba. Azt mondják, legalább 1 hétre van szükség ahhoz, hogy képesek legyünk elengedni és átadni magunkat a teljes ellazulásnak. Márpedig a problémákat tilos magunkkal vinni a vízpartra!

 

1. Ne törj össze!


Meg se próbáld azt a technikát, hogy elmenekülsz a gondok elől. Inkább fogadd el, hogy életed nem tökéletes – mint ahogy senkié sem az. Készíts egy listát azokról a dolgokról, amelyekkel nem vagy megelégedve, majd pipáld ki azokat, amelyeken tudnál és akarsz is változtatni. Meglátod, minden pihenéssel, nyaralással töltött nap elteltével, kisebb lesz a listád. Hogy miért? Azért, mert távol a gondoktól, kipihenve egészen másképp látod a problémákat is.

2. Nyaralj tevékenyen!


A pihenés nem mindig azonos a lustálkodással. A nyaralás és kikapcsolódás lényege éppen az, hogy örömteli tevékenységekkel próbálsz kiszakadni a hétköznapok mókuskerekéből. Nem baj, ha elfáradsz egy vadvízi evezésben, ha megizzadsz a vízparti röplabda pályán, attól még ellazulsz, kikapcsolódsz, és úgy térsz vissza a hétköznapokba, mintha teljesen újjászülettél volna.

3. Lelkesedj!


Szedd pontokba – akár fejben -, hogy a rád váró nyaralás milyen élvezetekkel jár a számodra. Törekedj arra, hogy minden egyes napra szerezz magadnak legalább egy örömforrást. Ez lehet akár egy isteni desszert a vízparton elfogyasztva, egy jól sikerült városnézés, vagy jóleső bók egy klassz pasitól.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL