200 g Fusilli tészta
1 db filézett csirkemell csíkokra vágva
100 g csicseriborsó
150 g tisztított spenót
1 piros csili, megfelezve és szeletelve
2 gerezd fokhagyma összezúzva
1 fej vöröshagyma felaprítva
3 teáskanál olívaolaj
100 ml paradicsomkonzerv
2 teáskanál morzsolt bazsalikom
Parmezán a tálaláshoz
1. Egy lábosban főzd ki 12 perc alatt a tésztát. Majd szűrd le, és rácsepegtetett olívaolajjal keverd el, hogy ne ragadjon össze.
2. Közben melegíts fel egy nagy serpenyőt, önts bele olívaolajat és forrósítsd fel. Dobd rá a filézett csirkemellet és süsd 30 másodpercig, mindegyik oldalát. Add hozzá a hagymát, a csicseriborsót, a fokhagymát és a chilit, majd főzd további 3 percig őket.
3. Add hozzá a paradicsommártást és a spenótot, melegítsd fel, majd fedd le. Lassú tűzön párold, míg a spenót el nem fonnyad. Add hozzá a tésztát és keverd össze, hagyd hogy rottyanjon egyet. Majd vedd a tűzről.
4. Tálaláskor szórd meg parmezánnal és díszítsd bazsalikommal.
OLVASS TOVÁBB!
Mit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
Nem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROIngyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK