GASZTRO

Padlizsán, paradicsom és rizs felejthetetlen szövetsége

Szerző:
Szabó Anna
Alig negyedóra alatt elkészül, majd az egyik legfinomabb húsmentes ételt tálalhatod, amit valaha kóstoltál...

Hozzávalók:

100g hosszúszemű rizs
1 kicsi padlizsán (200g)
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 ág rozmaring
4ek olívaolaj
1ek paradicsompüré
Só, bors

 

Elkészítése:

1. A 100g hosszúszemű rizst a csomagoláson leírtak szerint főzd meg, miután hideg, folyó víz alatt megmostad. Közben a padlizsánt pucold meg és vágd fel 1cm-es kockákra.

2. A vöröshagymát és az egy gerezd fokhagymát kockázd fel. A rozamringágról a leveleket morzsold le.

3. Két evőkanál olívaolajon a padlizsán kockákat kezd el sütni, kb. 3 percig, majd add hozzá a vöröshagymát, a fokhagymát és a rozamringot, további 2 percig süsd együtt őket.

4. Adj hozzá egy evőkanál paradicsompürét, a főtt rizst, további 2 evőkanál olívaolajat és így együtt süsd további 2 percig. Fűszerezd sóval és borssal.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL