100g hosszúszemű rizs
1 kicsi padlizsán (200g)
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 ág rozmaring
4ek olívaolaj
1ek paradicsompüré
Só, bors
1. A 100g hosszúszemű rizst a csomagoláson leírtak szerint főzd meg, miután hideg, folyó víz alatt megmostad. Közben a padlizsánt pucold meg és vágd fel 1cm-es kockákra.
2. A vöröshagymát és az egy gerezd fokhagymát kockázd fel. A rozamringágról a leveleket morzsold le.
3. Két evőkanál olívaolajon a padlizsán kockákat kezd el sütni, kb. 3 percig, majd add hozzá a vöröshagymát, a fokhagymát és a rozamringot, további 2 percig süsd együtt őket.
4. Adj hozzá egy evőkanál paradicsompürét, a főtt rizst, további 2 evőkanál olívaolajat és így együtt süsd további 2 percig. Fűszerezd sóval és borssal.
OLVASS TOVÁBB!
Mit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
Nem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTROIngyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK