500 g burgonya
3 újhagyma
1 gerezd fokhagyma
250 g alacsony zsírtartalmú tehéntúró
100 ml alacsony zsírtartalmú tej
Só, bors
A héjában főtt burgonyát hámozd meg és reszeld le. Az újhagyma fehér részét szeld vékony szeletekre, a fokhagymagerezdet reszeld le. Jó alaposan keverd össze a burgonyát, valamint a hagymákat (a legjobb, ha turmixgépet használsz). Az alacsony zsírtartalmú tehétúrót és tejet keverd hozzá, majd ízesítsd sóval és borssal. A tetejére díszítésként tegyél az újhagyma zöld részéből szelt karikákat. A legízletesebb, ha pirított rozskenyérre kenve kóstolod.
Tipp: ha a fűszeresebb ételeket szereted, érdemes kipróbálnod olajon futtatott vöröshagyma és pirospaprika hozzáadásával.
OLVASS TOVÁBB!
Mit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
Nem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROIngyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK