GASZTRO

Túrós krumpli

Szerző:
Szabó Anna
Kenyérre kenhető laktató varázslat a túró és a burgonya meglepő találkozásában.

Hozzávalók:

500 g burgonya
3 újhagyma
1 gerezd fokhagyma
250 g alacsony zsírtartalmú tehéntúró
100 ml alacsony zsírtartalmú tej
Só, bors

 

Elkészítése:

A héjában főtt burgonyát hámozd meg és reszeld le. Az újhagyma fehér részét szeld vékony szeletekre, a fokhagymagerezdet reszeld le. Jó alaposan keverd össze a burgonyát, valamint a hagymákat (a legjobb, ha turmixgépet használsz). Az alacsony zsírtartalmú tehétúrót és tejet keverd hozzá, majd ízesítsd sóval és borssal. A tetejére díszítésként tegyél az újhagyma zöld részéből szelt karikákat. A legízletesebb, ha pirított rozskenyérre kenve kóstolod.

Tipp: ha a fűszeresebb ételeket szereted, érdemes kipróbálnod olajon futtatott vöröshagyma és pirospaprika hozzáadásával.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL