GASZTRO

Tepertős pogácsa

Szerző:
Szabó Anna


Hozzávalók:

40dkg tepertő
80dkg liszt
12 dkg vaj
3dkg élesztő
Fél dl tej
4 tojássárgája
Tejföl
4 evőkanál fehérbor

 

Elkészítése:

A tepertőt ledarálom, elmorzsolom a liszttel, a vajjal és a tejben megfuttatott élesztővel. Alaposan hozzádolgozom a tojások sárgáját, a bort, ízlés szerint sót és annyi tejfölt, hogy rugalmas pogácsatésztát kapjak. Egy éjszakán át hideg helyen tartom. Másnap ujjnyi vastagságúra nyújtom, kiszaggatom, tojássárgájával megkenem, és forró sütőben pirosra sütöm.

 

Tipp:

A tejfölt használat előtt legalább félórával vegyük ki a hűtőből, semmiképpen se legyen hideg, különben nem kel meg rendesen a tészta.

 

Vissza a többi recepthez! »
 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL