150g kockamargarin vagy vaj, megpuhítva
¾ dl cukor
1 teáskanál vaníliás cukor
½ tojás
3 ½ dl rizsliszt
A kenéshez és díszítéshez:
½ tojás
4-5 evőkanál gyöngycukor
1. Keverjük habosra a vajat a cukorral és a vaníliával. Keverjük bele a tojást és a lisztet. Burkoljuk a tésztát fóliába, és tegyük egy éjszakára hűtőbe.
2. Sodorjunk ujjnyi vastagságú hengereket a tésztából, és vágjuk fel őket 5 cm hosszú darabokra. Tegyük őket kikent vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe.
3. Kenjük meg a rudacskákat felvert tojással, és szórjuk meg gyöngycukorral.
4. A sütő középső rácsán süssük 12-15 percig.
A sütő hőmérséklete: 175 ºC, légkeverésesé: 175 ºC.
OLVASS TOVÁBB!
Mit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
Nem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROIngyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK