2018. szeptember 19. - Vilhelmina
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. szeptember 19. - Vilhelmina
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Ilyet még nem láttál - Japán csodálatos onsen fürdői

Az onsen japán specialitás: forró vulkanikus gyógyfürdő a természet lágy ölén. Ezek a misztikus légkörű és sejtelmesen gőzölgő fürdők egyediek a világon. Számos fajtája létezik, de mindegyik látványa magával ragadó.

 

Japán legnagyobb kincseinek egyike az onsenkultúra, ami a japán emberek hétköznapjainak mind a mai napig szerves része. Sőt! Terjed az onsenmánia. Vannak, akik hetente többször is ellátogatnak kedvenc hőforrásukhoz feltöltődni, de olyanok is akadnak, akik nem tudnak betelni a csodafürdőkkel, és egy akár nap több onsent is felkeresnek egymás után. A vulkanikus területen fekvő országban legalább húszezer helyen, minden zegben-zugban, elsősorban a természetben, sokszor lélegzetelállító környezetben találhatók ezek az ásványi anyagban gazdag gyógyvizes termálfürdők.

Japánban a fürdőzés az idők folyamán művészetté nemesült, saját etikettel. A fürdőzőnek előzőleg szappannal alaposan le kell mosakodni a fürdő előterében, majd már tisztán léphet be a közös medencébe, ahol hosszabb időt lehet tölteni. A medence vize a természetes hőforrás lévén kb. 45°C-os. A fürdőzők meztelenül ülnek be a medencékbe és relaxálnak, beszélgetnek, vagy csak a lenyűgöző tájat szemlélik pihenésképpen.


Csodálatos panoráma

A Maguse onsen a Japán Alpok hegyláncai között fekszik, és az egyik legnépszerűbb fürdőhely a turisták körében is. Már maga a panoráma is lélegzetelállító, és ha ez még egy forró vizes medencéből szemlélhetjük, talán megértjük, miért imádják annyira a japánok a kikapcsolódásnak ezt a különös módját, és bepillanthatunk abba, hogy mit is jelent az onsenkultúra.
Az onsenek a kellemes kikapcsolódás mellett gyógyhatásukról is híresek. A forró termálfürdő rendkívül jól oldja a feszültséget, jó hatást gyakorol a reumatikus panaszokra, mérsékli az izületi és hátfájás okozta panaszokat, stabilizálja az idegrendszer működését, javítja a vérkeringést, javítja a bőr rugalmasságát. A bőrt tisztítja és simává varázsolja. Felmelegíti és kiizzasztja a testet, így megfelelő méregtelenítő hatást biztosít.


Varázslatos kőmedence az erdő közepén


Folyóvízben is fürdőzhetünk a Norikura kőmedencéjében, mely a 3026m magas Norikura hegycsúcson, egy erdő közepén található.


A fürdők kialakításánál mindig ügyelnek arra, hogy a remekmű ne zavarja meg a természet harmóniáját, sőt, ha lehet, a természetbe olvadjon a kialakított medence, akár a hegyek között, az erdő közepén, vagy épp az óceán partján tör elő az o-yo, azaz „a tiszteletre méltó forró víz”. Méretük is igen eltérő, az egészen pici egyszemélyes fürdőktől a kisebb tó méretű onsenekig mindenféle variáció létezik.


Onsen homokfürdővel


A Takegawara onsen a Meji-korból származik. Fürdője igen egyszerű, vize rendkívül forró. Helyi szokás szerint a fürdőzők egyszerűen csak kimennek egy vödörrel, és magukra öntik a vizet, majd beleugranak a hőforrásba. Aztán jöhet a pihentető homokfürdő, ahol csak leheverednek a sekélyárokba, és nyakig betemetik magukat a forró homokkal.


Az egyik legnépszerűbb fürdő a zöldes vizű Takaragawa onsen, mely egy hegyoldalban bújik meg.

 

A tejes kék Shirahone


A mély szurdokban megbúvó Shirahone onsen egyszerre bensőséges hangulatú és drámaian látványos.


Azt mondják, aki három napig fürdött a Shirahone forrásainak vizében, az utána három évig nem lesz beteg. Bármi is az igazság, a tejes kék színű kén-hidrogénben gazdag víz csodálatosan selymes.

 

Hőforrás a sziklák között


Az onsen hagyomány legpuritánapp és legősibb módja, egy kis hőforrásban való elmékledés. Ezeket a rejtett bensőséges onseneket csak a helyiek ismerik, és nem igen fedik fel titkukat az idegenek előtt.

Onsen a tengerben


A több ezer szigetből álló Japánban nem ritka tengerparton kialakított onsenek látványa sem. A hőforrás vize itt összefolyik tenger sós vizével. Meditálásra és kikapcsolódásra tökéletesen alkalmas helyek azok számára, akiket a tenger látványára és hullámzásának morajló hangjára vágynak.

 

Beppu a paradicsomi fürdőhely

Beppu csodálatos fürdői között akad néhány, amelyek rejtve maradnak a turisták szeme elől. Ezeket a helyeket a helybéliek tartják fenn. A kékesfehér vizű tavat a július-augusztus folyamán feltörő természetes forrás táplálja. A képen látható onsen kialakítása egy japán kerthez hasonló, középen a kis szigettel.

 

Lonely planet - Japán
(Park Könyvkiadó)


A süvítő szuperexpresz, a shinkansen alig három óra alatt a futurista Tokióból egy teljesen más világba, a történelmi levegőjű Kiotóba repít bennünket. De a természet szerelmeseinek is ezernyi meglepetést tartogat Japán: vadregényes barlangokat Okinoerabu-jima korallzátonyán, remek búvárhelyeket Zamami-jimán, ritka állatfajokat Hokkaidō szigetén. A kulináris örömök kedvelőit bizonyára lázba hozzák majd a japán konyha finomságai: a szusi, a miso, a tofu, a yakitori vagy az ecetes sertésfül. Egy japán utazás életre szóló, különleges élmény. Hogy valóban az is legyen, ebben segít ez a könyv.

- Japán történelme, kultúrája és művészete dióhéjban
- klasszikus és tematikus útvonalak – népmesék és kastélyok nyomában, a vadregényes Hokkaidō
- szállás- és étkezőhelyek zavarba ejtő választéka a legkülönfélébb pénztárcájúaknak
- a japán konyhaművészetet bemutató külön fejezet, zamatos szótár
- megbízható, naprakész információk (címek, telefonszámok, árak, nyitva tartás)
- praktikus tudnivalók az utazáshoz
- mintegy 150 részletes, jól használható térkép
- alapvető kifejezéseket tömörítő, hasznos úti szótár 

 
SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

A bőrrák 7 olyan tünete, aminek látszólag semmi köze magához a bőrhöz - Jó, ha tisztában vagy vele!

A bőrrák 7 olyan tünete, aminek látszólag semmi köze magához a bőrhöz - Jó, ha tisztában vagy vele!

A legtöbb esetben a bőrrák jelei egyértelműek. Ha szokatlan kitüremkedést észlelsz, vagy szokatlan bőrhibát, olyasmit, ami korábban nem volt ott, mindenképpen fordulj orvoshoz.  Vannak azonban olyan ritka esetek (100-ból 1), amikor a bőrrák szokásos tünetei nem észlelhetők. Ehelyett a betegség úgy alakul ki, hogy nem is sejtenéd az adott tünetekről, hogy a bőrrákkal függnek össze. 

Tovább »
Látsz valami furcsát, nem odaillőt a képeken? - Vizuális teszt

Látsz valami furcsát, nem odaillőt a képeken? - Vizuális teszt

Nézd meg alaposan a cikkben található képeket és keresd meg rajtuk azt, ami nem illik oda! Biztos lehetsz benne, hogy egy kakukktojás egészen biztos, hogy akad! Kiváló lehetőség ez a számodra, hogy javíts a látásodon a szemed megdolgoztatásával, és hogy élesítsd a koncentrációs képességedet! Ha ennél is nagyobb kihívásra vágysz, akkor mérd hozzá az időt is!

Tovább »
Boldogság teszt - Mennyire élsz harmóniában önmagaddal?

Boldogság teszt - Mennyire élsz harmóniában önmagaddal?

Ezt a tesztet egy brit pszichológuscsoport állította össze, és meglepő tükröt tart elénk. A dolgod mindössze annyi, hogy kiválasztod azt a képet, mely a legjobban jellemzi a hangulatodat, és elolvasod az eredményt. Azonnal kiderül, mennyire vagy harmóniában önmagaddal, és mi az, amin változtatnod kell.

Tovább »

Kalkulátor

Wellness otthon

Ha egy kis felfrissülésre vágysz, próbáld ki az Ázsiából érkezett wellness-módszereket. A Távol-Kelet lazító gyakorlataival és fürdőtippjeivel garantáltan elűzheted a stresszt. Válassz, melyikre vágysz éppen?!

Még több kalkulátor »

Szakértők

Olajos Erika

Betegség-szimbólumok szakértője

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Olajos Erika

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Ferenc Antal Attila Preky69 Gyula 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép