300 g sárgarépa
2 fej lilahagyma
4 csomag mélyhűtött galuska
1 evőkanál vaj
Só, bors, cukor
2 db póréhagyma
150 g krémsajt
1. Pucold meg a sárgarépád, majd vágd vékony karikákra. Majd tisztítsd meg a lilahagymát, és kockázd fel apróra. A mélyhűtött galuskát főzd meg a termék csomagolásán látható utasítás szerint.
2. Közben a hagymát párold meg vajban, majd dobd hozzá a sárgarépát, keverd össze őket, és a kettőt együtt párold tovább még kb. 2 percig – míg a répa meg nem puhul. Szórd meg ízlés szerint sóval, borssal, cukorral.
3. Közben adj hozzávetőlegesen 5 evőkanál vizet a répás-hagymás keverékhez, majd fedd le, és alacsony lángon párold tíz percen keresztül.
4. Tisztítsd meg az újhagymát majd karikázd fel.
5. Add a krémsajtot a sárgarépákhoz, és várd meg míg felmelegszik a kettő együtt. Tálaláskor erre a sárgarépás szószra helyezd el a gombócokat.
OLVASS TOVÁBB!
Mit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
Nem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTROIngyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK