GASZTRO

Zsemlegombóc krémes sárgarépán

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

300 g sárgarépa
2 fej lilahagyma
4 csomag mélyhűtött galuska
1 evőkanál vaj
Só, bors, cukor
2 db póréhagyma
150 g krémsajt

 

Elkészítése:

1. Pucold meg a sárgarépád, majd vágd vékony karikákra. Majd tisztítsd meg a lilahagymát, és kockázd fel apróra. A mélyhűtött galuskát főzd meg a termék csomagolásán látható utasítás szerint.

2. Közben a hagymát párold meg vajban, majd dobd hozzá a sárgarépát, keverd össze őket, és a kettőt együtt párold tovább még kb. 2 percig – míg a répa meg nem puhul. Szórd meg ízlés szerint sóval, borssal, cukorral.

3. Közben adj hozzávetőlegesen 5 evőkanál vizet a répás-hagymás keverékhez, majd fedd le, és alacsony lángon párold tíz percen keresztül.

4. Tisztítsd meg az újhagymát majd karikázd fel.

5. Add a krémsajtot a sárgarépákhoz, és várd meg míg felmelegszik a kettő együtt. Tálaláskor erre a sárgarépás szószra helyezd el a gombócokat.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL