GASZTRO

Csokoládés-mentás csúcsocska

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

200 g kockamargarin vagy vaj, megpuhítva
1 dl porcukor
1 dl burgonya- vagy kukoricakeményítő
4 dl finomliszt
Bevonat:
100 g félédes csokoládé
3-4 csepp borsmentaolaj

 

Elkészítése:

1. Keverd habosra a vajat a cukorral. Keverd hozzá a keményítőt és a lisztet. Formálj belőle kis labdákat, és helyezd őket kikent vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe.

2. Készíts kis mélyedést mindegyik labda közepébe. Süsd a sütő középső rácsán nagyjából 10 percig. Hagyd a tepsiben kihűlni.

3. Olvaszd meg a csokoládét vízfürdő felett vagy a mikrohullámú sütőben, és keverd bele a borsmentaolajat. Töltsd meg a mélyedéseket a mentás csokoládéval, majd kicsit hagyd állni.

A sütő hőmérséklete: 175 ºC, légkeverésesé: 175 ºC


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL