200 g kockamargarin vagy vaj, megpuhítva
1 dl porcukor
1 dl burgonya- vagy kukoricakeményítő
4 dl finomliszt
Bevonat:
100 g félédes csokoládé
3-4 csepp borsmentaolaj
1. Keverd habosra a vajat a cukorral. Keverd hozzá a keményítőt és a lisztet. Formálj belőle kis labdákat, és helyezd őket kikent vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe.
2. Készíts kis mélyedést mindegyik labda közepébe. Süsd a sütő középső rácsán nagyjából 10 percig. Hagyd a tepsiben kihűlni.
3. Olvaszd meg a csokoládét vízfürdő felett vagy a mikrohullámú sütőben, és keverd bele a borsmentaolajat. Töltsd meg a mélyedéseket a mentás csokoládéval, majd kicsit hagyd állni.
A sütő hőmérséklete: 175 ºC, légkeverésesé: 175 ºC
OLVASS TOVÁBB!
Mit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
Nem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROIngyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK