500g főtt csirkehús
3 felaprított mogyoróhagyma
400g főtt salátabakszakáll
500g besamelmártás
3 evőkanál tejszín
Reszelt szerecsendió
Vajas tészta
1 tojás
Só és bors
1. Távolítsuk el a szárnyasból a csontokat, pároljuk át serpenyőben alacsony lángon, adjuk hozzá a mogyoróhagymát, és főzzük még 5 percig. Tegyük hozzá a bakszakállt, a besamellmártást, a tejszínt a szerecsendiót, sózzuk és borsozzuk. Forraljuk az egészet 3 percig, fűszerezzük újra, és hagyjuk kihűlni.
2. Terítsünk egy réteg vajas tésztát egy kivajazott sütőforma aljára, hagyva, hogy a szélei kilógjanak az edényből. Öntsük rá a húsos keveréket, majd tegyünk a tetejére is egy tésztaréteget. Tapasszuk össze a két réteg tészta széleit, lyukasszuk ki a közepét, és kenjük be egy felvert tojás sárgájával. Süssük 45 percen keresztül 180 ºC-os sütőben.
OLVASS TOVÁBB!
Mit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
Nem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROIngyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK