FOGYÓKÚRA

Villámdiéta - 4 kg mínusz 3 nap alatt

Szerző:
Szabó Anna
Ha gyorsan akarsz megszabadulni néhány felesleges kilótól, akkor nincs más hátra, mint előre: vesd be villámdiétánkat, melyet különleges étrenddel fűszereztünk meg. Éhezned nem kell, viszont könnyen ledobhatod a felesleget.

 

Teendők az első napon

A szervezetnek szüksége van arra, hogy megfelelő mennyiségű folyadékhoz jusson, és ez a fogyókúra alatt hatványozódik. Ezért a páros órákban fogyassz élénkítő italokat, a páratlanokban pedig szénsavmentes ásványvizet. Ezáltal kimosódnak a salakanyagok, és könnyebben megindul a fogyás.

Variációk élénkítő italokra

Almás zöldtea

Főzz le 1,5 dl zöldteát, várd meg, amíg kihűl, és keverd össze 1 dl almalével és 1,5 dl natúr savóval. Ha édesíteni szeretnéd, akkor kevés mézet adj hozzá.


Kapros-céklás serkentés

Keverj össze 1 dl céklalevet 1 dl frissen facsart sárgarépa lével, majd adj hozzá 2 dl zsírszegény natúr joghurtot. Szórd meg finomra vágott kaporral, és fogyaszd egészséggel!

Körtés-narancsos frissítő

Keverj össze 1 dl körtelevet 1 dl frissen facsart narancslével és 2 dl íróval.

Málnás-mézes ital

15 dkg málnát turmixolj össze 2 dl zsírszegény natúr joghurttal és 1 evőkanál savóval. Mézzel édesítsd ízlés szerint.

Élvezetes fogás zöldségekkel, petrezselyemmel

Vágj apróra egy csokor petrezselymet, és keverd össze 2 dl alacsony zsírtartalmú natúr joghurttal, valamint 2 kockából készült zöldséglevessel. Alaposan rázd össze, és fogyaszd el jóízűen!

Salátamix estére


Az egész napos kitartás után ülj le, és fogyaszd el nyugalomban a jól megérdemelt vacsorádat. Apríts fel tetszés szerinti mennyiségű zöld salátát, paradicsomot, uborkát, petrezselymet, majd keverd össze 10 dkg főtt csirke- vagy pulykamell filével, 10 dkg főtt sonkával és 4 db főtt tojás fehérjével. Az elkészített salátát öntsd nyakon 2 teáskanál olívaolajból és fél citrom kifacsart levéből álló mártással.

Teendők a második és harmadik napon

Mostanra megszabadultál a felhalmozódott salakanyagoktól, így nincs más hátra, mint ösztönözni az anyagcserédet. Erre tökéletes a gyümölcsfogyasztás, ezért kétóránként egyél meg 1-1 adag gyümölcsöt, amit ízlésed szerint választhatsz ki. A lényeg csupán az, hogy mindig friss gyümölcsöket fogyassz!

Mintaétrend a második és harmadik napra

8.00 – Dinnyemix
Azért ajánlatos sárgadinnyével kezdeni a napot, mert tisztító és vízhajtó hatása van.


10.00 – Banántál
Laktató és kiváló energiabomba – karikázz fel két banánt egy tányérra, és lassan csipegesd el.


12.00 – Gyümölcssaláta
Készíts almából, kiviből és ananászból gyümölcssalátát, és jóízűen fogyaszd el. Az alma teltséget okoz, a kivi serkenti a zsírégetést, az ananász pedig tisztítja a bélrendszert.

14.00 - Alma vagy körte

Akár almát, akár körtét választasz, a lényeg, hogy friss legyen.

16.00 – Papaya
Az uzsonnára elfogyasztott papaya segít a méregtelenítésben és serkenti az emésztést.


16.00 – Nyerstál
Rágcsálj el egy piros húsú, magas C-vitamin tartalmú kaliforniai paprikát, és fogyassz mellé paradicsomot, sárgarépát, és igyál meg hozzá egy pohár zellerlevet. A legfontosabb, hogy minden egyes falatot alaposan rágj meg. A végén kortyolj el egy pohár élénkítő italt.

 

Igyál, igyál, igyál!

A nyers gyümölcsökkel és zöldségekkel sok folyadékot veszel magadhoz, ám ennek ellenére is fontos, hogy naponta igyál meg legalább 2 liter szénsavmentes ásványvizet, vagy gyógyteát. Ez segíti a vérkeringést, és a koncentráció is jelentősen javul általa.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL