GASZTRO

Ropogós müzli

Szerző:
Szabó Anna
Jól záródó edényben akár két hétig is eltartható ez a müzli, ezért csak bíztatnánk az elkészítésére.



Hozzávalók
(4 személyre)

1 ek. margarin
1,5 ek. barna cukor
1,5 ek. méz
1 tk. olaj
5 csepp vaníliaaroma
2 csepp mandulaaroma
negyed tk. őrölt fahéj
12,5 dkg zabpehely
1 ek. szezámmag
3 dkg egész mandula
2 dkg mandulaforgács
5 dkg mazsola
5 dl natúr joghurt (zsírszegény)
2 banán

Elkészítés:


1. Margarinnal kikenünk egy sütőtepsit. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük.

2. Lábosban összekeverjük a cukrot a mézzel, az olajjal, a vanília- és mandulaaromával, a fahéjjal, és lassú tűzön addig kevergetjük, amíg a cukor elolvad. Levesszük a tűzről, belekeverjük a zabpelyhet és a szezámmagot.

3. A masszát egyenletesen a tepsire kenjük, és a sütő középső rácsán kb. 10 percig sütjük. Rászórjuk az egész mandulát és forgácsot, és további 10 percig sütjük, amíg a mandula aranybarna lesz. Kivesszük a sütőből, és hagyjuk teljesen kihűlni.

4. A masszát széttördeljük, és belekeverjük a mazsolát. A banánt széttördeljük, és belekeverjük a mazsolát. A banánt meghámozzuk, és vékonyan felkarikázzuk. A joghurtot négy tálkába szétöntjük, egyenletesen elosztva rászórjuk a mandulás müzlit, és hozzákeverjük a banánt.


Tipp: a ropogós müzli jól záródó edényben két hétig is eltartható.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL