REJTÉLY-MISZTIKA

Misztikus vagy paranormális? - Különleges megtörtént esetek

Szerző:
Szabó Anna
Amióta létezik a civilizáció, a halált természetfelettinek tartják az emberek. Ez a természetfeletti kisugárzás minden bizonnyal abból a sejtelmességből adódik, hogy fogalmunk sincs, mi történik halálunk után. Ám néha emberek úgy halnak meg, hogy a halálesetük más-már paranormálisnak mondható.

 

Ikertestvérek - ikerhalálok

Azt mondják, hogy az egypetéjű ikreknek misztikus kapcsolata van egymással, genetikailag teljesen azonosak. Számtalan történet szól olyan ikrekről, akiket születésük után elválasztottak egymástól, majd később találkoztak, és felfedezték, hogy egyforma szokásaik vannak. Például ugyanúgy isszák a kávét, ugyanolyan csínytevéseik vannak, stb. Volt egyszer két, születéskor elszeparált ikertestvér, akik felfedezték, hogy mindketten imádnak hangosan tüsszenteni a liftben, megijesztve ezzel a lift utasait. Ám ez a példa sehol nincs a finn ikerpár esetéhez képest, akikben ennél több közös dolog volt. A BBC 2002-ben jelentette, hogy a két ikertestvér 70 évesen halt meg, egy azon napon, csak órákkal később, és mindketten más balesetben, de ugyanazon az úton.
Még halálaik körülményei is pontosan ugyanolyanok voltak. Mindketten bicikliztek az úton, és mindkettőt kamion ütötte el. A rendőrök azt állították, hogy az út forgalmas, de nem annyira, hogy ugyanazon a napon két egyforma baleset is történjen. Úgy tűnik, hogy az ikrek nem csak genetikusan kapcsolódnak egymáshoz, de még a haláluk is kapcsolatban van.

Spontán emberi öngyulladás

Spontán emberi öngyulladástól hemzsegett a 90-es évek. Nem maradhatott fent egyetlen paranormális dokumentumsorozat, magazin, vagy könyv ilyen esetek nélkül. Az emberek már szinte unták ezt a témát. Az emberi test nem fog csak úgy magától lángra lobbanni, igaz? A valóságban azonban számos jól dokumentált eset létezik, amikor a nyomozók, akik vizsgálták az ügyeket, a spontán öngyulladást tartották a legvalószínűbb magyarázatnak. Azért vették komolyan ezt a jelenséget, mert sok fizikai bizonyíték logikusan erre az alternatív elméletre mutatott.

Robert Francis Baily, John Irving Bentley, George I. Mott, Mary Reeser és Henry Thomas - egy marék név, akiknek halála feltételezhetően spontán öngyulladás által következett be. A legtöbb ilyen esetet ezzel az elmélettel magyarázzák. Ezek szerint, ha a test lángra kap, addig ég, míg van éghető anyag (ebben az esetben hús, zsír, izom). Henry Thomas például akkor égett halálra, amikor kedvenc foteljében ült, és televíziót nézett. Csak a koponyája és egy papucsos láb maradt meg belőle. Egyesek szerint halálát a közelben lévő fűtőkészülék okozta. Az egyetlen probléma, hogy otthonának többi részét nem érte láng, és Thomas maga nem mozdult el a kényelmes pozitúrájából, amikor szép lassan halálra égett.

Ám léteznek olyan emberek, akik túlélték a spontán öngyulladást. A leghihetőbb túlélő történet Angliában, Chesire-ben esett meg, ahol Susan Motteshead éppen a konyhájában állt, és egyik pillanatról a másikra hirtelen lángba borult. A tűz olyan gyorsan aludt ki, mint ahogy jött, Motteshead csak kis égési sérüléseket szenvedett.

A Taman Shud eset

A Taman Shud eset egy olyan rejtély, melyet misztériumba csomagoltak, beletették egy misztikus dobozba, aztán elküldték postán egy misztikus házba. Ez a misztérium olyan nyomozókon is kifogott, mint Sherlock Holmes, Nancy Drew, a Hardy fiúk, és Nicholas Cage Ben Gates szerepében egybevéve.

1948 december 1-én Ausztráliában, Adelaid-ben, a Somerton Beachen megtalálták egy ismeretlen férfi holttestét. A férfi jó fizikai kondícióban volt, és jól öltözött ember benyomását keltette. A ruhájából azonban az összes címkét eltávolították, zsebeiben pedig egyetlen vasúti menetjegyet találtak. Sajnos a vonatot lekéste, az már bizonyos. Nem volt nála semmiféle személyazonosító okirat, és a fogazata alapján sem tudták beazonosítani. A boncolási tesztek alapján idegen anyagot nem találtak a férfi szervezetében, ám a nyomozók ennek ellenére meg voltak róla győződve, hogy megmérgezték.

Egy hónappal később a rendőrség egy barna bőröndöt talált az Adelaide-i vasútállomáson. A barna bőröndről is eltávolították a címkét, csak úgy, mint az ismeretlen férfi ruháiról. A bőrönd belsejében is ruhák voltak, szintén eltávolított címkékkel. A sok sajátságos tárgy között a táskában volt egy stencil ecset, egy csavarhúzó, és egy olló, melyet stencilezéshez használnak. Sajnos a nyomozók semmi jelentőset nem tudtak meg a bőrönd tartalmából, csak annyit tudtak kinyomozni, hogy az egyik zakó egy amerikai kiskereskedésből van.

1949 júniusában a nyomozók újra kiásták a holttestet, és felfedeztek egy titkos zsebet a ruházatán, mely egy darab papírt tartalmazott, melyre rá volt nyomtatva: Taman Shud. Alaposabban megvizsgálták a papírt, és kiderült, hogy a cetli egy költeményeket tartalmazó könyv egyik lapjából lett kitépve, amelynek a címe: Omar Khayyam Rubaiyatja. A felfedezésből médiahúzást csináltak, és megpróbálták megtalálni ezt a könyvet. A kampány sikeres volt, ugyanis jelentkezett egy férfi, egy ritka, első kiadásos verzióval – állítása szerint a könyvet a kocsija hátsó ülésén találta, még az előtt, mielőtt megtalálták az ismeretlen férfi holttestét. A könyv hátulján ceruzával halványan oda volt firkálva egy kód:

A könyvbe egy telefonszámot is bele írt valaki - egy nővér telefonszámát, aki valamikor a II világháborúban szolgált, és egy példányt adott a Rubaiyatból egy tisztnek, bizonyos Alfred Boxallnak. Boxallt megtalálták élve, a könyv másolatával, bár tagadta, hogy bármilyen kapcsolatban lett volna az azonosítatlan férfival. A nyomozók még sokáig dolgoztak az eseten, míg végül arra a feltételezésre jutottak, hogy az ismeretlen ember idegen kormánynak dolgozó kém lehetett. Az eset máig megoldatlan, és talán az is marad.

A vasálarcos férfiak

Képzeld azt, hogy kisgyermek vagy még, és sárkányt eregetsz. Jókedvűen nézed, amint a papírsárkányod legyőzi a gravitációt, és szárnyal a levegőben, egyszer csak megbotlasz valamiben. Lenézel és látod, hogy hogy két vasmaszkos halott férfi hever a lábad előtt. Megijednél? Nos, ez az eset 1966-ban történt egy fiatal sráccal Brazíliában, aki belebotlott élete a legfurcsább rejtélyébe.

Miután a kisfiú felfedezte a holttesteket, felhívta a rendőrséget, akik hamarosan meg is érkeztek a helyszínre. A tetemeket egymás mellé fektették, és megfigyelték, hogy mindkét elhunyt vasálarcos ember szép öltönyt, és vízálló esőköpenyt viselt. A holttestek mellett egy üres üveg, és egy jegyzetfüzet volt, amelybe ez volt bejegyezve:
„16:30 legyünk a megbeszélt helyen. 18:30 nyeljük le a kapszulákat, és a hatása után várjunk a maszk jelére. „ Furcsának találod ezt a bejegyzést? Nos, mi is. A maszkok, amelyeket a férfiak viseltek, vasálarcok voltak, melyet sugárzás elleni védelemre használtak. A nyomozás során kiderült, hogy mindkét férfi villanyszerelő volt - tán ennek tudható be a furcsa maszk is. Egy kocsmában látták őket utoljára, ahol egy üveg vizet rendeltek, és a pincérnő arra emlékszik, hogy az egyikük felettébb idegesnek látszott.

A nyomozók semmiféle külső erőszak nyomát nem látták az áldozatokon, sem a gyilkosság, vagy öngyilkosság helyszínén – akármi is volt az. A toxikológiai vizsgálat után sem lettek okosabbak, hiszen a halottak szervei sértetlenek voltak. Mi lehetett ez? Egyfajta furcsa öngyilkossági egyezség? Ha az volt, akkor miért írták a listába, hogy várnak egy bizonyos történésre, miután beveszik a tablettákat? A férfiaknál találtak egy kupont is, amivel vissza lehet váltani az üres üveget - miért tartották meg, ha meg akartak halni? Vagy lehet, hogy csak ki akartak próbálni egy Leonardo DiCaprio jelenetet a Vasálarcos c. filmből, és horrorisztikusan végződött? Ez valószínűtlen teória, mivel ezt a filmet még 1966-ban nem láthatták.

Kétlem, hogy ezekre a halálesetekre lenne megfelelő magyarázat, hiszen mindegyiknek meg van a maga misztériuma, ám az egybeesések túlságosan furcsák ahhoz, hogy véletlenek legyenek.

Szeretnél elsőként értesülni a legújabb írásainkról, angyal- és csillagüzenetekről, számmisztikai elemzésekről, ezoterikus írásokról, önismereti tesztekről, jóslatokról, misztikus előrejelzésekről? Iratkozz fel a hírlevélre itt >>

 

 

 

 

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL