SZÉPSÉG

A szépség belülről fakad!

Szerző:
Szabó Anna
Gondosan elkészített smink – megfelelő alapozás és arcpír… Azonban amit megeszel, az befolyásolja bőröd ruganyosságát, bársonyosságát, és körmöd, hajad épségét is. Ezen segíthetnek a szuper szépítő ételek.

Ha szép bőrt szeretnél, akkor elsősorban annak zsír és folyadék egyensúlyát kell fenntartanod, vagyis elegendő tápanyaggal kell ellátnod. Amikor ugyanis ez elmarad, hamarosan szárazzá és törékennyé válik.

 

Víz

Alapvetően fontos a bőr hidratáltságához a víz. Megszabadítja a felesleges salakanyagoktól, ami fakó bőrt okoz. Így tápláld a bőrödet: amellett, hogy sok vizet iszol a kávé és a magas koffeintartalmú folyadékokon kívül mindenből fogyassz. Így például gyógyteából, levesből, zöldségből és gyümölcsből.

 

B-vitaminok

Az összes B-vitamin javítja a test kollagénjét, és segítik a rugalmas rostok termelését. Ezzel tápláld bőrödet: egyél sok magfélét, gabonákat, állati fehérjét (húst, halakat és tojást) és sörélesztőt.

 

Esszenciális zsírsavak

Az Omega 3 és az Omega 6 zsírsavak megakadályozzák a bőr vízveszteségét. Ezzel tápláld bőrödet: olíva-, dió-, szójabab-, repcemag- és mogyoróolajjal, olajos halakkal (szardínia, hering, tonhal), diófélékkel (mandulák, mogyorók…), avokádó és olajbogyó.


 

A rózsás arcért

A fényes arcbőrhöz – főként reggel – megfelelő adagú antioxidánstöltet.

 

C-vitamin

Azon kívül, hogy alapvető a kollagéntermelés szempontjából, a C-vitamin megvédi a bőrödet az UV-sugárzás okozta károktól és segíti a sebek gyógyulását. Ezzel tápláld a bőrödet: friss gyümölcsökkel és zöldségekkel, különösen a citrusfélék hatásosak (citrom, narancs és grapefruit), valamint a kivi, a káposztafélék és a petrezselyem.

 

A-vitamin

A legfontosabb bőrvitamin a hajlékony, ragyogó bőrért és az UV-védelemért. Ezzel tápláld a bőrödet: májjal, tojásokkal, vajjal és színesen fénylő zöldségekkel és gyümölcsökkel (mint a mangó, dinnye, borsó, sárgarépa…).

 

Szelén

A szelén kiváló sejtregeneráló tulajdonságait csak az utóbbi pár évben fedezték fel. Különösen erős az UV-sugárzás elleni védelemben, és segíti a méregtelenítést, elsősorban a dohányzás és az alkohol okozta káros anyagok távozását. Ezzel tápláld a bőrödet: hússal, halakkal, tengeri ételekkel és tojással. 

E-vitamin

Páratlan regeneráló képességgel rendelkezik, erőteljes antioxidáns és helyreállítja a napsugárzás okozta károkat. Ezzel tápláld a bőrödet: diófélékkel, egész magokkal és gabonafélékkel.

 

 

A pattanástalan tiszta bőrért

Ha zsíros, netalán érzékeny a bőröd és pattanások miteszerek tarkítják, akkor mindenképpen hasznos lehet, ha kicsit felhagysz – vagy legalábbis – mérsékled a magas koffein- és cukortartalmú ételek és italok fogyasztását.

 

Probiotikumok

Ezek a barátságos baktériumok az emésztőrendszeredben védik a bélflórádat ezáltal megerősítve immunrendszeredet, beleértve bőröd védekezőképességét is. Ezzel tápláld a bőrödet: joghurtokkal és tejtermékekkel, erjesztett kenyérrel és zöldséggel (például savanyú káposztával).

 

Cink

A cink egy antioxidáns ásványi anyag, mely segít foltalanítani a bőrödet és szabályozza a faggyútermelést. Ezzel tápláld bőrödet: kagylókkal, halakkal, egész magokkal és gabonafélékkel.

 



 
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL