Simon

A név jelentése: „meghallgatás”. Jákob és Lea fia, aki fivérével, Lévivel együtt vérfürdőt rendezett a sikemi hívveusok között. Izrael Simontól származó törzsének Kánaán legdélibb része jutott. A törzs jelképe a kard és a kancsó.

Ez a tekintély és a parancs jegye. Lényeges, hogy a szülöttben kialakuljon mások meghallgatásának képessége, mert fontos pozícióba kerülvén csak így tudja jól kihasználni adottságait. A jegy szülöttje hajlamos a bőkezűségre, szeret többet adni, mint amennyit másoktól kap. A hallást helyezi a valódi szükséglet megismerésének középpontjába, és a „meghallgatás” nagyon fontos az érzelmi életében is.

A Simon-típus gyakran rosszindulatú, a társaság tréfacsinálója. Humoros, gyakran szellemes is, de mindig ravasz. Jól forog társaságban és látszólag remekül megérti magát az emberekkel. Ez azonban csak taktika, mert erősen érdekember. Szellemes, kellemes, sőt, szolgálatkész is. Felszínes kedvességgel titkolja el másokról való rossz véleményét, rendkívül hiú. Hatalmas tudásszomja van, mindent elolvas, végtelenül sok dolgot ismer, művelt, jól nevelt és olyan jó a memóriája, hogy gyakran a legkisebb részletekre is emlékszik abból, amit valaha hallott vagy olvasott. Emlékezőtehetsége azért elengedhetetlen számára, mert egyébként rettenetesen szétszórt. Nem habozik, ha hazudnia kell, főleg akkor, ha ez szükséges ügye előrejutásának érdekében. Becstelen cselekedetekre is hajlandó, de csak addig, amíg biztos benne, hogy a büntetést elkerüli. Bármit is tesz, nem lehet rá haragudni, mert annyira kedves, és annyira ért ahhoz, hogy akárkit levegyen a lábáról. Igazi karrierista, akinek minden adottsága meg van ahhoz, hogy sikereket érjen el.

Vissza a táblázathoz>>>

 

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL