A banán nagyon tápláló, mert gazdag szénhidrátban. Ha nem túlérett, a lassan felszívódó cukrok révén hosszan tartó energiát biztosít a szervezetnek. Éretten az érzékeny gyomrúak is könnyebben megemésztik, de a lassan felszívódó cukrok glukózzá, gyorsan felszívódó cukrokká alakulnak át. A banánt nagyra értékelik a sportolók, mert gazdag káliumban és magnéziumban, amelyek segítenek megakadályozni az izomgörcsök képződését. Kiváló gyógyszer emésztési zavarokra és fekélyre. Gazdag keményítőben, így jól meg kell rágni, hogy könnyebben emészthető legyen.
Azonban szárítva háromszor annyi szénhidrátot és magnéziumot tartalmaz, ugyanakkor nagyon kevés benne a C-vitamin, ezért aztán célszerű inkább friss gyümölcsöt venni, már amennyire a nálunk kapható friss lehet. Válassz kemény, enyhén zöld banánt, hogy ne legyen túl édes. Ráadásul a banán egészen az elfogyasztásáig érik, így néhány napig tárolhatod, de hűtőszekrénybe semmiképpen se tedd, mert megbarnul.
OLVASS TOVÁBB!
Mit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
Nem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROIngyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK