GASZTRO

Csokoládés tekercs

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

1 csésze margarin,
1 csésze barnacukor,
5 dkg kakaó,
2 tojás,
1 csomag vaníliacukor,
3 csésze liszt,
2 teáskanál sütőpor,
½ teáskanál só,
1½evőkanál őrölt fahéj,
1 csésze darabolt csokoládé

Elkészítés:

A keverékhez egy kis tálkában alaposan keverjük össze a cukrot és a fahéjat, a csokoládét pedig olvasszuk meg. Keverjük alaposan össze.

A tésztához nagy tálban keverjük össze a margarint és a barnacukrot, majd elektromos habverővel közepes fokozaton keverjük ki. Adjuk hozzá a tojást és a vaníliát, majd alaposan keverjük el. Kis tálkában keverjük össze a lisztet, a sütőport, a sót, a kakaót, és 1 teáskanál fahéjat. Adjuk a krémes keverékhez, és jól elegyítsük össze.

Tegyük a tésztát egy ív zsírpapírra. Alakítsunk belőle egy kb. 20 x 15 cm-es téglalapot. A szélektől 2,5 cm-en belül kenjük meg 4 evőkanál csokoládés keverékkel, majd csavarjuk fel rúd alakúra. A rudat szórjuk meg reszelt csokoládéval és fahéjjal, majd csomagoljuk fóliába és helyezzük a hűtőbe 4 órára, vagy akár egy egész éjszakára.

Melegítsük elő a sütőt 190 fokra, fújjuk le a tepsit sütőspray-vel. Vágjuk a tésztát fél cm-es szeletekre, majd tegyük az előkészített tepsire. Süssük 8 percig, vagy amíg a teteje kissé megbarnul. Vegyük ki, és hűtsük le.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL