GASZTRO

Szenzációs csokoládés biscotti

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

½ csésze lágy vaj,
1 csésze cukor,
2 tojás,
1 teáskanál vaníliaaroma,
2 ½ csésze liszt,
1½ teáskanál sütőpor,
¼ teáskanál só,
30 dkg darabokra tört csokoládé, két részre osztva,
1 csésze finomra vágott dió,
2 teáskanál főzőmargarin

A mázhoz:
¼ csésze tört fehér csokoládé,
1 teáskanál főzőmargarin

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 170 fokra, és vékonyan kenjünk ki egy tepsit. Egy nagy tálban keverjük simára a vajat és a cukrot. Adjuk hozzá a tojást és a vaníliát, majd jól verjük fel. Keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót, majd fokozatosan adjuk a vajhoz, és verjük simára. A tészta elég kemény lesz. Kanál segítségével vagy kézzel dolgozzuk bele a diót és a fahéjas csokiból 1 csészényit a tésztába.

Osszuk a tésztát négy egyenlő részre. Formáljunk mindegyik részből kb. 20 cm hosszú rudakat. Tegyük az előkészített tepsire egymástól kb. 5 cm távolságra, majd kissé lapogassuk le őket.

Süssük 25-30 percig, vagy amíg a tészta megkeményedik, és a közepébe szúrt villára nem ragad rá. Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk a tepsiben kihűlni. Tegyük vágódeszkára, és recés élű késsel, fűrészelő mozdulatokkal vágjuk fel átlós, kb. 1 cm vastag szeletekre. A szeleteket szorosan egymás mellé, lapjukkal fektetve tegyük a tepsire. Helyezzük vissza a sütőbe, és süssük 5-6 percig. Fordítsuk meg a szeleteket, és a másik felét is süssük át. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd a maradék csokoládét olvasszuk fel a margarinnal, és hintsük meg vele a süteményt. A tetejére kerül a fehér csokoládés máz.

A máz elkészítése:
Tegyünk ¼ csésze tört fehér csokoládét és 1 teáskanál főzőmargarint egy kis, mikrózható tálkába. Magas fokozaton melegítsük a mikrohullámú sütőben 30-40 másodpercig, vagy míg könnyen elkeverhető nem lesz. Öntsük a sütemény tetejére.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL