GASZTRO

Áfonyás-zabdarás sütemény

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:
(6 személyre)

1 csésze teljes kiőrlésű zabdara
1 csésze teljes kiőrlésű sütőliszt
¼ csésze cukor
2 kiskanál sütőpor
½ kiskanál szódabikarbóna
½ kiskanál só
1 csésze sovány natúr joghurt
2 evőkanál repceolaj
½ csésze fekete áfonya
1 kiskanál reszelt citromhéj

Elkészítése:

1. A sütőt melegítsd elő 200°C-ra. Egy tepsit vékonyan kenj ki olajjal vagy vajjal.
2. Egy nagy tálban keverd össze a zabdarát, a lisztet, a cukrot, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót, egy csőrös edényben pedig a joghurtot meg az olajat.
3. A lisztes elegy közepében alakíts ki egy mélyedést, abba töltsd bele a joghurtos olajat, add hozzá az áfonyát meg a citromhéjat, majd alaposan keverd össze az egészet.
4. ¼ csészényi adagokat rakj a masszából a tepsire, majd süsd őket szép világosbarnára.

112 kcal (470 kJ), 3g fehérje, 18g szénhidrát, 2g élelmi rost, 3g zsír (ebből 0g telített), 2mg koleszterin, 255mg nátrium

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL