KÖZÉRZET

27 lépés elbúcsúztat 1 kalóriát

Szerző:
Szabó Anna
Felejtsd el a zsírégető gyakorlatokat, ha már eddig se szeretted őket. Fogadd meg lenti tanácsainkat, és pár nap elteltével azt veszed észre, hogy állóképességed javul, tested formásabbá válik.

 

Sokan utáljuk a zsúfolt edzőtermeket, és a modern köntösbe burkolt mozgásformákat. A baj csak az, hogy a futás, úszás és hasonló egészséges sportokra mindig tudunk nemet mondani az időjárás viszontagságaira hivatkozva. De most találtunk egy módszert, mely gyakorlatilag egyidős az emberiséggel, és még mindig nincs nála hatékonyabb.

 

Lépésenként a változtatás útján

A legtermészetesebb mozgás, a gyaloglás az izmok mellett gyengéden ugyan, de tested minden részét átdolgoztatja, miközben kalóriákat éget el, valamint tónusosabbá teszi a testet. A kocogáshoz hasonlóan az egyik legjobb testmozgás a combokat, a vádlit, a popsit, a karokat, a vállakat és bizonyos mértékig a has izmait formálja. Ez utóbbit leginkább akkor, ha behúzod, és megfelelő testtartással gyalogolsz. Egy friss felmérés szerint azok a középkorú emberek, akik hetente négyszer 40 percet gyalogolnak (átlag 7km/óra sebességgel), ugyanolyan fittek voltak, mint azok, akik hetente háromszor 30 percet futottak.

 

Egyszerű és hatékony

Mint minden sportformánál itt is az alapokkal érdemes kezdeni, ezért azt tanácsoljuk, szerezz be egy lépésmérőt. Eleinte törekedj rá, hogy napi 6.000 lépést tegyél meg, ezt a számot kellene fokozatosan feltornáznod 10.000-re. A legjobb ebben a módszerben, hogy bármikor növelheted lépéseid számát: ebédidőben, amikor munkába sietsz, vagy elindulsz bevásárolni… Ráadásul, ha a tempót növeled, vagy emelkedőn felfelé gyalogolsz, azzal plusz kalóriáktól szabadulsz meg.

Nincs havi vagy tagsági díj, törölköző bérlés, elég a kényelmes ruházat, egy lépésszámláló, valamint lehetőség szerint egy jó minőségű futócipő. A cipőből viszont minél jobbat válassz, mert egy kényelmes, lábadnak megfelelő darab, rákényszerít a helyes mozgásra, és megvéd jópár mozgásszervi problémától.

 

Jó tartással jön a jó forma

Ahogy azt gyerekkorodban tanították: emeld fel a fejed, vállaid legyenek lazák, és kicsit szorítsd össze lapockáidat – ezzel valóban kiegyenesítheted hátad. Emeld ki a melled, húzd be a hasad, és a popsid járás közben enyhén feszítsd meg. Ha ilyen tartással 10.000 lépést megteszel kb. 370 kalóriát, vagy úgyis mondhatjuk 6dkg füstölt szalonnát égethetsz el.

Természetesen ez is csak egy módszer a sok közül, ami egyáltalán nem biztos, hogy neked beválik. De egy próbát mindenképpen érdemes tenned, főleg, ha végiggondolod, mennyi mindenre csodálkozhatsz rá séta közben. Persze az sem utolsó szempont, ha találsz egy jó partnert hozzá…

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL