SZÓRAKOZÁS

7 érdekes tény a Dallas-ról, amit biztos nem tudtál

Szerző:
Szabó Anna
A kultikus sorozat újraindításával együtt elkapott minket a nosztalgikus hév. Gyakorlatilag a rendszerváltozással egy időben képernyőre kerülő sorozaton generációk nőttek fel, és ma is mosolyogva gondolnak vissza rá.


Hála a producereknek a Dallast nem újraforgatták, hanem pár évtizednyi szünet után folytatják a történetet, így a nagy kedvenceket szintén viszontláthatjuk. Rengetegen rajongtunk annak idején Bobby-ért vagy Jockey-ért, de nem kellett igazán kedvelni a sorozatot, hogy ismerjük őket, egyszerűen kihagyhatatlan volt mindennapi életünkből. Reméljük, azért tudunk újat mondani a fanatikusoknak is!

1.

Jockey és Cliff Barnes harca örök, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy a színészek közül az őket megformálók az 1978. április 02-i indulás óta – az új szériákat is beleértve – végig játszottak a sorozatban. A Cliff Barnest alakító Ken Kerchevalt azonban mindig sikerült legyőznie Larry Hagmannek, hisz ő minden egyes részben jelen volt a képernyőn, míg vetélytársa nem.

2.

A szerkesztőség kedvence a következő tény: Jockey feleségét az eredeti sorozatban Sue Ellennek hívják, mi magyarok kereszteltük át Samanthára, mivel hangzásra (szú elen) túlzottan hasonlított egy rovarra.


3.

Eredetileg a Dallas című sorozathoz nem fűztek túl nagy remények – ezért történhetett meg az is, hogy szinte névtelen színészek kapták a főbb szerepeket –, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy 5 részesre tervezték.


4.

A Ewing testvérek édesanyját alakító színésznő, Barbara Bel Geddes alig kilenc évvel volt idősebb a Jockey Ewingot megformáló Hagmannél.


5.

A vadkapitalista sorozatot eredetileg 1978-1991-ben gyártották és adták le az Egyesült Államokban. Hazánkban csak 1990 decemberében tűzték műsorra a politikai erők megváltozásának köszönhetően.


6.

Az első sorozat záróepizódjában egy kivételével minden nagy név igent mondott. Azonban Victoria Principal úgy döntött, csak akkor hajlandó újra a kamerák elé állni, ha garanciát kap, hogy valóban ez az utolsó rész. Az idő őt igazolta – a nézők legnagyobb örömére.


7.

Mindenki kedvenc főgonoszának szerepér nem Larry Hagmant szemelték ki a sorozat producerei. Jockey-ként elsősorban egy „bejáratott” arcot akartak látni a tévében, így esett a választás a Falcon Crestből ismert Robert Foxworthre. Ám ő túl durvának találta a karaktert. Nem úgy Larry Hagman, aki mindenki kedvenc űrhajósa volt a hatvanas években sugárzott Jeannie, a háziszellem szitkomban.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL