FOGYÓKÚRA

Ne ess át a ló másik oldalára!

Szerző:
Szabó Anna
A karcsúság és a vonzó külső ugyan látszólag kéz a kézben járnak, mégis, ha pusztán azért erőltetjük a fogyókúrát, mert azt hisszük, csak soványan leszünk boldogabbak, vonzóbbak, akkor ott baj van! A sikeres diéta és a fogyókúra "mellékhatásaként" nő az önbizalmunk, életkedvünk, így akár a vonzerőnk is, de csak akkor, ha ennek amúgy is volt alapja.

 

Ezt az alapot kell sziklaszilárdan megépíteni. Ha ez elmarad, akkor jönnek a keserű csalódások és az olyan fogyókúrák, amik már nem pusztán a kellemesebb külsőért, hanem az ingatag lelki békénkért folytatott küzdelem lesz. Az egészséges énkép elengedhetetlenül fontos ahhoz, hogy eredményesek legyünk a fogyókúrában, és ne essünk át a ló túloldalára. Persze azt hihetnénk, aki már fogyókúrázni kényszerül, bizonyára tudatában van annak, hogy mennyit kell fogynia, és különben is, ki kényszerítene magára egészségre ártalmas módszereket vagy koplalna ok nélkül, mikor okkal is olyan nehéz! Nos, tudomásul kell vennünk, hogy akinek a testéről alkotott képe nem fedi a valóságot, vagyis nem azért diétázik, mert kövér, hanem pusztán azért, mert kövérnek látja magát, sok mindent bevállalhat a cél érdekében. Akár magukon akár barátnőnkön, szeretteinken vesszük észre az alábbi tüneteket, vegyünk egy mély lélegzetet, és beszéljünk a problémáról! Az elhízáshoz vezető út is a kényszer, a kényszeres evés gyötrő kínjain vezet, ugyanez fordítva: a kényszeres koplalás, hánytatás, túlzott edzés, és még sorolhatnám… ugyanilyen veszélyes!


Célegyenesben boldogtalanul!


Sokan siklanak vakvágányra, amikor elérik az áhított súlyt és beleférnek a kiszemelt ruhákba, mégsem éreznek elégedettséget. Valami hiányzik! Ilyenkor hajlamosak vagyunk még megnyomni a véghajrát, holott érdemesebb lenne kicsit őszintén magunkba nézni, miért is vagyunk elégedetlenek. A túlzásba vitt fogyókúrák önmagukban is megviselik a lelkünket, a csökkentett szénhidrátbevitel senki kedvének nem tesz jót, főként nem hosszú távon. Kimerültek és ingerlékenyek lehetünk, így érdemes idejekorán lélekben felkészülni a kúra végére, annak lezárására. Ne erőltesd a további súlyvesztést, inkább kezdj el kísérletezni egy olyan étrenddel, ami segít a súly megtartásában, és fedezi a tested-lelked minden szükségletét.


Már a fogyókúra ideje alatt figyeld a testtömeg indexedet!

Igyekezz a normál értéket megközelíteni, ezzel is biztonságot szerzel azt illetően, hogy amit a tükörben látsz, amit a szekrényedben logó ruháid mutatnak, az a kúra végét jelenti, hiszen a testtömeg indexet mérő gépet nem tudod becsapni. Ha úgy érzed, tovább kell fogynod, de minden más jel arra vall, hogy elérted az ideális súlyodat, gondold végig, miből következhet az, hogy ezt nem így éled meg! Hiszen túl a lelki kimerültségen, a tested raktárai is kimerülhetnek, a zsírsejtek mellett sok-sok, a szervezetedben elraktározott vitamin, valamint ásványi só is kiürül idővel, amitől szintén állandó fáradtság szegődhet melléd.


A test megváltoztatása veszélyes üzem


Miután belenyúltunk a természet rendjébe azzal, hogy elhíztunk, majd azzal, hogy nem kevés önsanyargatás árán lefogytunk, még számolni kell az ember szélsőséges hozzáállásából adódó túlzásokkal. A visszahízás rémével ugyanúgy, mint a másik véglettel, amikor a kétségbeesés önhánytatással, gyógyszerfüggőséggel, túlzásba vitt sporttal kompenzálja a lélek ürességét. Fogyj okosan és ne engedd, hogy a kényszeres evés végül egy másik kényszerbe menjen át. Ha mégis azt tapasztalod, hogy kínzó késztetést érzel magadon, és olyan dolgokra szánod el magad, ami kétségbeeséssel tölt el, úgy sürgősen fordulj orvoshoz. Egy diéta célja nem lehet más, mint könnyebbé tenni az életedet és magadat. Ha túllősz ezen a célon, akkor soha nem a súlyoddal volt gond és soha nem is a fogyókúra oldja meg a gondjaidat.


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL