SZÉPSÉG

Hódító vörös rúzsok 2012 őszén

Szerző:
Szabó Anna
A kifutók sminkjeit elnézve elég egyértelmű, hogy ismét a végletesség a divat. Legyen nagyon világos vagy épp sötét a sminked, a lényeg, hogy jól érezd magad. Ám, ami már évek óta tartja magát az ajkakon ragyogó vörös rúzs. Íme, a legszebbek!

 

A vörös szín az ereinkben áramló vérhez hasonlóan megerősít minket, sőt, szenvedélyessé, energikussá és lelkessé tesz. Nem véletlen tehát, hogy igazi fénykorát még a harmincas években élte, amikor túl az első világháborún, várva a nagy változásokra a „gyengébbik nem” a vörös rúzs használatával fejezte ki erejét. Aki igazán adott magára, egy jól megválasztott vörös árnyalattal festette ajkát és arcát.

De térjünk vissza a mába, és vele együtt a szezon legszebb vörös rúzsaira, a kép után ahhoz adunk útmutatót, miként találhatod meg a neked megfelelőt!

1. Catrice, Ultimate Lip Colour, árnyalat: 202
2. L’Oreal Colour Rich
3. NARS, árnyalat: Heat Wave
4. Chanel, árnyalat: Pirate
5. Dior, árnyalat: Cherry Red
6. Yves Saint Laurent, árnyalat: Red Taboo
7. Estee Lauder, árnyalat: Fireball
8. Lancome, árnyalat: Rouge Velour
9. Giorgio Armani, árnyalat: Red 401

 

Így válaszd ki!

A legfontosabb, és nem csak akkor, ha vöröset keresel, hanem bármilyen színnél, hogy tudd, mennyire lesz az kontrasztos a bőrödhöz. A vörös sosem lesz „természetes”, de ugyanazok a szabályok vonatkoznak a választásra, ha rózsaszínt keresel, vagy valami barnásat.

Van néhány jel, ami alapján könnyen tudhatod, hűvös vagy meleg-e a bőrszíned. A hűvös színű bőr még nyáron is nehezen kap színt, hacsak a leégés nem számít annak. Általában selymes és finom, viszont napsütés, szél hatására vöröses lesz. A melegebb árnyalatú arcbőrök nyáron előbb-utóbb arany barnára sülnek.

Ha hűvös rózsaszín az arcod, a legtöbb vörös rúzs jól fog állni. A bőröd rózsaszínjét jól kiegészíti egy természetes vörös, vagy hűvösebb rózsaszínes vörös is.

Még a fuksziába, sötét bogyó-lilába hajló vörösekkel is próbálkozhatsz. A meleg, narancsos-vörös, paradicsompiros színekkel lesz inkább gondod. Olyat is hordhatsz, csak kicsit nehezebb dolgod lesz, nem elég egy könnyed smink hozzájuk, mert akkor úgy nézel ki, mintha fáradt volnál. A sötét téglavörös, noha meleg szín, jól fog állni, mert a benne lévő barna sötétje egészíti ki az arcod rózsaszínjét.

A melegebb arcbőrűekre ennek pont az ellenkezője vonatkozik. Jól állhat egy tiszta vörös, meg a többi melegebb szín, mint a paradicsomszín, a tégla, a rozsda, azonban kerüld a kékes (rózsaszínes) vörösöket.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL