2018. augusztus 16. - Ábrahám
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. augusztus 16. - Ábrahám
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Ahova soha ne merészkedj el! - A világ legveszélyesebb helyei

O.M.

Léteznek olyan helyek a világon, melyek hordozzák a turistacsalogató izgalom, szépség vagy éppen hátborzongató jelenségek egyikét-másikát, mégis arra buzdítunk, kerüljétek őket nagy ívben. Hogy miért? Akármelyik helyről lesz is szó, mind lenyűgöző, de élhetetlen. Sőt, nem egyszer veszélyes is!

 

Egy nem létező, mégis valós hely a Csendes Óceán felszínén


Érdekes „nem úti céljaink” egyike, egy tulajdonképpen nem is létező hely, ám létezése vitathatatlan. Sőt, nem egy rajta átkelő ladikos fotóját láthattuk keringeni a neten, mégis csak „valami” a Csendes Óceán felszínén. Ez pedig nem más, mint a Pacific Trash Vortex, egy óriási hulladékokból összecsoportosult sziget. Köszönhetően pazarló és felelőtlen életvitelünknek, a fogyasztással járó hulladék itt csapódik le. A múlt évszázad közepén kezdtek felfigyelni a jelenségre, North Pacific Subtropical Gyre óceáni áramlat hatására mintegy 2500 kilométer átmérőjű, és becslések szerint legalább 10 méter mély hulladéksziget alakult ki! Pusztán összehasonlításként: Magyarország két legtávolabbi pontja között mindösszesen 600 kilométer a távolság, a mélységet illetően pedig: a Balaton legmélyebb pontja 11 méter! Minden bizonnyal hátborzongató látvány lehet, mégis jobb elkerülni. Bár a Csendes óceán felett repülve sok esetben elkerülhetetlen, hogy szembesüljünk ennek a szörnyszülött szigetnek a látványával még jó hosszú ideig - talán örökre?


A gázálarcos sziget


Talán mondanom sem kell, hogy következő „nem úti célunk” sem kevésbé kellemetlen meglepetéseket tartogat! 1953 és 2005 között lakhatatlannak ítélt, és emiatt elnéptelenedett Izu szigete hat falunak, két városnak és működő és vulkánnak adott otthont. Ugyan a vulkán kitörésekre nem kell túl gyakran számítani, ez most mégis merőben más, mint a legtöbb vulkáni sziget, mivel itt folyamatosan érezni a vulkánból felszabaduló kén bűzét. A sziget lakóinál a gázálarc ugyanolyan alapfelszerelés, mint nekünk a mobil telefon, vagy a zseblámpa. Nem ritkán látni olyan fotókat, ahol szinte mindenki ezt viseli. Ugyan fura lehet így élni, de akit ide kötnek a gyökerei, mégis elviseli ezt a kellemetlenséget, hogy ősei földjén hajthassa álomra a fejét, de turistáknak ezt mégsem ajánljuk - legalábbis csak saját felelősségre.


A földgázzal telített barlang


A föld máshol is rejt érdekes meglepetéseket! Egy Türkmenisztáni ásatáson geológusok egy olyan barlangot fedeztek fel, melynek ürege földgázzal telt. A felfedezés hatására, el is kezdték egy fúrótorony építését, ám az szerencsétlenségükre összeomlott, és így egy 100 méter átmérőjű lyuk keletkezett a helyén. Természetesen így nem maradhatott a barlang bejárata, hiszen a mérges gáz folyamatosan ömlött a lyukból, így bízva abban, hogy ha begyújtják, akkor néhány nap alatt elfogy az utánpótlás – a tüzet hívták segítségül! De elszámolták magukat, és ennek köszönhetően már sok éve lángol a helyiek által, csak a „a pokolba vezető útnak” hívott barlangbejárat! Talán mondanom se kell, kerülje mindenki! Ugyan látványos, de pont ennyire veszélyes is!


A mérgező kert


Ide viszont elindulhat bárki, aki nemcsak a növények, de a veszély szerelmesének is vallja magát! Talán egy padovai nyaralás ihlette az alnwicki Mérgező Kert megálmodóját, hiszen az első olaszországi botanikus kert mintájára épült fel az egyedülállóan gazdag kert. Nem csak itt találjuk a legnagyobb angol növénygyűjteményt, de számos más érdekességgel is várnak minket a park gondozói. Itt csodálhatjuk meg a világ legnagyobb fára épített házikóját, vagy tehetünk sétát egy óriási bambusz labirintusban. De a szenzációt nem ez kölcsönzi a helynek, hanem azok a mérgező növények melyeket kizárólag vezetőkkel és szigorú ellenőrzés mellett járhatunk körül. Rácsok mögé zárva terem itt a koka, a kanabisz és más, mérgező társaik. Földünk számtalan csodával vár minket, induljunk a szélrózsa bármely irányába is. De veszélyeket is rejt magában, így utazásaink előtt járjuk körül már itthon a kiszemelt helyeket, és legyünk elővigyázatosak utjaink során!

 

SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

6 dolog, ami miatt a szervezeted visszatartja a vizet - Figyelj oda a korai jelekre!

6 dolog, ami miatt a szervezeted visszatartja a vizet - Figyelj oda a korai jelekre!

A vízvisszatartás azt jelenti, hogy a keringési rendszerben és a szövetek között felhalmozódik a folyadék. Ha túl sok vizet tart vissza a tested, akkor előfordulhat, hogy megduzzadnak a kezeid, és a lábaid. Általában a fizikailag inaktív embereknél alakul ki, de a helytelen táplálkozás éppúgy felelőssé tehető érte. Íme, 6 tipp, ami megoldás lehet a problémára.

Tovább »
Megtalálod az egy szem juhot a farkasok között?

Megtalálod az egy szem juhot a farkasok között?

A legtöbb ember úgy véli, hogy minden ilyen rejtvény, fejtörő, amit a figyelem és a koncentráció erősítésére találnak ki, értéktelen, de ámulni fognak, mikor rájönnek, hogy ez nem igaz! Ezek a rejtvények nagyon hasznosak, ha szellemi képességeink javításáról beszélünk, hiszen tréningezik az agyunkat. Kezd meg agyad fejlesztését, hogy megtalálod a juhot a farkasok között!

 

Tovább »
Zöld pötty teszt - Mennyire uralja életedet a féltékenység és az irigység?

Zöld pötty teszt - Mennyire uralja életedet a féltékenység és az irigység?

Vajon az az ember vagy, aki folyamatosan gyanakszik, és partnerében hűtlenséget vél felfedezni, vagy inkább nyugodt típus, aki nem gondol ilyesmire? Csak a szerelmi kapcsolataidat uralja a féltékenység, vagy a barátaiddal, ismerőseiddel kapcsolatban is ilyen a hozzáállásod? Ebből a képes tesztből minden kiderül!

Tovább »

Kalkulátor

Zsírégető kisokos

Edd magad karcsúra! Nem is hinnéd, milyen sok táplálékfajta létezik, amelyet bármilyen mennyiségben fogyaszthatsz, és mégis zsírt égetsz, fogysz vele. Kisokosunk segítségével kikalkulálhatod, mi a legjobb a számodra.

Még több kalkulátor »

Szakértők

Tőke Zoltán

Hangterapeuta

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Tőke Zoltán

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Ferenc Antal Attila Preky69 Gyula 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép