Hozzávalók:
2 evőkanál olaj
2 fej vöröshagyma, apróra vágva
4 nagy sárgarépa, feldarabolva
1 rózsaburgonya, meghámozva, apróra kockázva
1 evőkanál nem csípős currypor
Elkészítése:
1. Egy nagy lábosban, közepes lángon forrósítsd fel az olajat. Kavargatva pirítsd meg benne a hagymát és a répát.
2. Add hozzá a krumplit, a curryt, majd önts rá 1-1 csésze alaplét és vizet. Fedő alatt főzd puhára a zöldségeket.
3. Vedd le a tűzről, és 5 percig hagyd állni, hogy kissé kihűljön. Gépben turmixold össze.
4. Tegyed vissza az elegyet a lábosba, és öntsd föl a maradék alaplével. Rakd bele a húst és a karfiolt is.
5. Forrald föl, aztán közepesnél valamivel kisebb lángon főzd addig, amíg a hús és a karfiol meg nem puhul.
6. A végén tedd bele a borsót, és melegítsd fel, hogy az is áthevüljön.
OLVASS TOVÁBB!
Egészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK