GASZTRO

Medvehagymás gombatorta

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

300g csiperkegomba
100g vargánya
2 gerezd fokhagyma
100g cukkini
3 gyöngyhagyma
10dkg medvehagyma
4 tojás
2,5dl félzsíros tej
6ek félzsíros tejszín
1 csipet fűszerkeverék (koriander, ánizs, fahéj, szegfűszeg)
1ek mogyoróolaj

 

Elkészítése:

1. Megtisztítjuk, folyó víz alatt megmossuk, és négybe vágjuk a csiperkét. Meghámozzuk a fokhagymát, kiszedjük a csíráját. Megtisztítjuk és felszeleteljük a cukkinit és a gyöngyhagymát. Lecsepegtetjük a vargányát.

2. Mindent összekeverünk, lefedjük, és 5 percig főzzük mikrohullámú sütőben 600-700W-on. Tűzhelyen megpárolható, ekkor ráöntünk 2,5dl vizet, lefedjük, és 10 percig főzzük közepes lángon.

3. Előmelegítjük a sütőt 150ºC-ra (5. fokozat). Apróra vágjuk a medvehagymát. A zöldséget lecsepegtetjük egy szűrőben, majd egy kanál hátoldalával finoman kinyomjuk belőle a maradék levet. Robotgéppel vagy vágódeszkán késsel felaprítjuk. Az apróra vágott zöldséget összekeverjük a tojással, hozzáadjuk a tejet, a tejszínt és a fűszereket. Sózzuk, beletesszük a metélőhagymát.

4. Vékonyan kiolajozunk 6 kis formát. Háromnegyedig megtöltjük a gombakeverékkel, meleg vízzel félig megtöltött tepsibe állítjuk. Betesszük sütőbe középmagasra, és 45 percig sütjük vízfürdőben.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL