Szabó Anna
Hozzávalók:
20dkg teljes kiőrlésű liszt
10dkg finomliszt
5 szál medvehagyma
2dkg élesztő
3 kávéskanál só
1 csipet cukor
2dl víz
1 evőkanál olaj
10dkg kolbász
10dkg sajt

Elkészítése:
1. Készíts kovászt az élesztőből víz és cukor hozzáadásával.
2. Keverd össze alaposan a száraz hozzávalókat. Ezután a megmosott, leszárított és felaprított medvehagymát add hozzá.
3. A kész kovásszal keverd el az ecetet és az olajat. Öntsd a lisztes alaphoz és gyúrd, majd dagaszd össze. (Ne ijedj meg, ragadós lesz!) Ha sima a tészta, tedd félre 1 órát kelni.
4. Gyúrd át, nyújtsd ujjnyi vastagra a tésztát, tedd rá a kolbászt, a sajtot, majd tekerd fel. Formázz belőle cipőt, és ismét keleszd 1 órán át.
5. Süsd meg 180°C-ra előmelegített sütőben, míg a teteje aranybarna nem lesz.
OLVASS TOVÁBB!
3 isteni karácsonyi puding - Mind a 10 ujjadat megnyalod!
A karácsonyi puding hagyományos megédesítője, elválaszthatatlan kísérője az év legnagyobb ünnepének. A hagyomány azt tartja, hogy ah...
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK