Szabó Anna
Hozzávalók:
20dkg liszt
2dkg élesztő
1kk cukor
Fél tk só
2ek olaj
A töltelékhez:
10dkg medvehagyma
200g ricotta
50g parmezán
Só, bors, kevés olaj

Elkészítése:
1. Futasd fel az élesztőt 20ml vízben a cukorral. Mosd meg a medvehagymát, szárítsd és aprítsd fel.
2. Szitáld át a lisztet egy tálba, keverd hozzá a sót. Öntsd hozzá a felfuttatott élesztőt és az olajat, továbbá gyúrás közben önts hozzá annyi vizet, amivel rugalmas tésztát kapsz. Tedd félre legalább 1 órán át kelni.
3. Készítsd el a tölteléket: a ricottához reszeld hozzá a sajtot, majd keverd össze őket a medvehagymával. Sózd, borsozd, végezetül tedd félre 10-15 percre pihenni. Kezdd előmelegíteni a sütőt.
4. A tésztát nyújts 1-2 mm vastagságúra, szaggass ki belőlük 5-6cm átmérőjű köröket. A körök közepére tegyél egy-egy teáskanálnyi túrós tölteléket, majd felfelé emelve – piramist formázva – csípd össze a tésztát.
5. Béleld ki sütőpapírral a tepsit, pakold bele a batyukat és kend meg a tetejüket vékonyan olajjal.
6. Süsd az előmelegített sütőben aranybarnára.
OLVASS TOVÁBB!
3 isteni karácsonyi puding - Mind a 10 ujjadat megnyalod!
A karácsonyi puding hagyományos megédesítője, elválaszthatatlan kísérője az év legnagyobb ünnepének. A hagyomány azt tartja, hogy ah...
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK