GASZTRO

Nizzai saláta

Szerző:
Szabó Anna
Könnyű saláta tízóraira, nem nehezít el, de annál inkább telít.


Hozzávalók:

15dkg friss zöldbab
1 gerezd fokhagyma
1 radiccho saláta, darabokra tépve
Fél fej fodros endívia, darabokra tépve
3 újhagyma, vékony karikákra szelve
10dkg koktélparadicsom, félbevágva
2 főtt tojás, megtisztítva, nyolc darabra vágva
17dkg fehér konzerv tonhal
3dkg kimagozott olívabogyó
Öntethez:
6 evőkanál olívaolaj
1 citrom leve
Só, frissen őrölt fekete bors

 

Elkészítése:

1. Tisztítsd meg a babot a szálkáktól, és bő forró, sós vízben főzd 5-6 percig. Szűrd le, majd öblítsd le hideg vízzel, és csöpögtesd le.

2. Egy nagy tál belsejét fél gerezd fokhagymával dörzsöld be. A radicchiót, a fodros endíviát, az újhagymát, a paradicsomot és a tojást rakd a tálba, majd a lecsöpögtetett babot is tedd bele.

3. A tonhalat szedd ki a dobozból, csöpögtesd le, villával szedd kisebb darabokra, majd tedd salátás tálba az olívabogyóval együtt. Az olívaolajat a citromlével összekeverve készíts öntetet, ízesítsd sóval, borssal. Locsold meg vele a salátát, és tálald!

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL