SZÓRAKOZÁS

Kihagyhatatlan filmek 2012-ben

Szerző:
Szabó Anna
Végleg magunk mögött hagyva az előző évet, elérkezett az ideje az új megtervezésének. Számunkra ez többek között azt is jelenti, hogy bevéssük a naptárunkba, mikor melyik filmre szeretnénk elmenni.

 


Következő összeállításunkban szigorúan szubjektíven ajánlunk figyelmedbe néhány mozit, melyet izgatottan várunk már… Ezúttal nem térnénk ki olyan alkotásokra, melyeket már szinte kötelező várni (legyen az Alkonyat-széria utolsó része vagy a kétféle Hófehérke adaptáció), viszont igazán ígéretes néznivalókra igen.

Suszter, Szabó, Baka, Kém

Nem csupán Colin Firth és Gary Oldman személye teszi igazán vonzóvá számunkra ezt a filmet, hanem leginkább a történet alapjául szolgáló könyv, melyet John le Carré jegyez. A kémtörténetek rajongóinak bizonyára nem ismeretlen ez a név, akinek világhírű, magyar nyelven Árulás címmel megjelent regényéből készítették el a szuperprodukciót. Az Egyesült Királyságban december óta olyannyira sikerrel fut, hogy már most sokan az Oscar-esélyesek között emlegetik. Ha úgy érzed, karold fel a pasidat és irány a mozi január végén, mert ahogy a cím is utal rá, egy ízig-vérig kémtörténettel lesz dolgotok – James Bond felbukkanására azért ne számíts…

Underworld 4.

Bizonyos körökben az Underworld már kultusz-szériává avanzsált, és aki idetartozónak érzi magát, bizonyára nem fog vitatkozni velünk, ha azt állítjuk igazándiból csak Kate Beckinsale-lel hiteles az alkotás. Újból ő alakítja ugyanis Selenét, a tetőtől talpig bőrszerkóban feszítő vámpírlányt, aki játszi könnyedséggel osztja a pofonokat vérfarkasoknak és saját fajtájabelieknek egyaránt. Rosszmájúság vagy sem, mi leginkább arra vagyunk kíváncsiak, ki tudnak-e hozni valami érdekeset a csontig lerágott témából.

Fogadom

Igazi romantikus drámának ígérkezik, szinte már Lovestoryt idéző mélységekkel – legalábbis, ami az előzetesekből megjósolható. Már a történet is igazán szívszorító: a friss házasok túlélnek egy szörnyű autóbalesetet, ám a feleség súlyos amnéziája miatt elfelejti szerelmét. Férje azonban nem hagyja cserben, mindent elkövet, hogy újra elnyerje kedvese szívét. A két főszereplő kiválasztásába sem tudunk igazán belekötni: a felejtős asszonykát Rachel McAdams, míg a hősiesen kitartó férjet Channing Tatum alakítja.

Lorax

A név ne tévesszen meg senkit, a Lorax nem egy újabb tudományos-fantasztikus alkotás, hanem egy igazán szórakoztató animációs mese, 3D-ben persze, ahogy az manapság már elvárható. A mese 1971-ben született meg, ami figyelemre méltó, mert meséje a fa- és erdőirtás veszélyeire hívja fel kicsik és nagyok figyelmét. A szerző, Dr. Seuss ugyanaz az író, karikatúrista, akinek a fejéből kipattant A Grincs és Horton sztorija. Persze, ez még talán nem garantálja a sikert, sőt, a kíváncsiságot se biztos, de a két főszereplő hangját kölcsönző Danny DeVito és Zac Efron, sok nézőt vonz majd.

A Csodálatos Pókember

Erre a filmre szintén az alkotók miatt érdemes beülni, ráadásul több okból is. A film készítésével annyit késlekedtek, személyes, alkotói viták miatt, hogy a végén kis híján visszakerült a filmesítés joga a Marvelhez. Az még kérdéses, hogy a józan ész döntött-e vagy egyszerűen csak az „erősebb kutya-elv”, mindenesetre, a második filmes Marc Webb kapta a rendezés jogát, csodálatos pókembernek pedig A kapcsolati hálóból megismert szépfiút, Andrew Garfieldot választották. Sokáig kellett várni a pókember kalandjainak folytatására, de reméljük megérte.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL