REJTÉLY-MISZTIKA

A Mennyek Királynője

Szerző:
Szabó Anna
Sajátos szertartás a boszorkányoké, és ezúttal nem az ördögien gonosz „sötét” boszorkányokra kell gondolunk, hanem a jó, azaz a „fehér” boszorkányokra, akik szeretik a Földet és a természetet, amely körülvesz bennünket. Ők a wicca boszorkányok, és főpapjuk a Mennyek Királynője.

Természetközeli vallásuk egyidős az emberiséggel. Szertartásaikat, beavatási ceremóniájukat többnyire a szabadban elkerített templomukban, a Felkelő Ízisz Templomának is nevezett területen végzik. Kerülik a sötét eszmék követését, hirdetését és persze a sátánista eljárásokat. Lényegében egy különös vallás az övék, amely elítél minden olyasmit, amit negatív jelzővel szoktak illetni. Feladatuk, hogy az embereket pozitív életszemléletre neveljék, pozitív irányba befolyásoljanak minket, és hogy kitöröljék a negatív érzelmeket a szívekből és a lelkekből.

Főpapnőjük, a Mennyek Királynője bizonyos szempontból hasonlít az egyiptomi Ízisz istennőre. Ő is a fény és a termékenység megtestesítője, hiszen termékenységet hozhat a Földnek és az állatoknak, a fáknak és a növényeknek és persze az embereknek is. Isten eszközének tekinti őt, aki még az évszakokat is ellenőrzi és persze a természet dolgainak intézője, aki követőire mágikus erőt is átruházhat. Ám ez a mágia sokkal inkább természeti mágia, mintsem szertartásos, még ha bizonyos elemei ez utóbbira is emlékeztetnek. Hiszen a varázslatok alkalmazása épp úgy része a wicca boszorkányok rituáléjának, mint a fekete mágiát követőkének. Ellenben a Mennyek Királynőjének hívei számára tilos a sötét varázslatok és szertartások művelése, mert hitük szerint az háromszorosan is visszaüthet. Nem éri meg negatív dolgot cselekedniük, mert aki ilyet tesz, az háromszor is megtapasztalhatja a sötét erők hatalmát, és ezzel végképp elveszítheti a fehér boszorkányokra jellemző pozitív kisugárzást, a kedvességet, a bölcsességet és a tiszteletet. Épp ezért kizárólag csak békés, segítő szándékú varázslatok lehetnek mágiájuk alapjai. Szertartásaik elsősorban az olyan gonosz, démoni erők legyőzésére irányulnak, amelyek gyűlöletet, irigységet, féltékenységet, kegyetlenséget, hiúságot vagy épp bosszúvágyat keltenek. Na és persze minden olyan dolog ellen, ami a fekete mágia varázslataihoz, átkaihoz és rontásaihoz köthető.

A természeti mágia ugyanakkor nem azonos a szertartásmágiával, hiszen alapvetően a természetben előforduló négy alapelemre (Föld, Levegő, Víz és Tűz) építkezve fizikai szubsztanciák és nem fizikai energiák alig érzékelhető kapcsolatát jelenti. A legjobb példa erre az úgynevezett kristályok és fémek (Föld) egyfajta éteri kondenzátorként történő alkalmazása, amely rezonanciákon keresztül hat az asztrális és éteri síkokra. A másik ismert példa a természeti mágiára az illékony aromák, tömjének (Levegő) alkalmazása. A természetes vizek (Víz) közül az állóvíz megtartja az éteri energiákat, míg a folyóvíz megsemmisíti azt. S végül a Tűz az, amely lehetővé teszi a különböző elemek átmenetét egymásba; tisztító ereje tagadhatatlan.

Ez a mágia első olvasásra túlságosan is misztikusnak tűnik? Pedig korántsem az, hiszen semmivel sem különb, mint a keresztény egyházak templomaiban megtapasztalható szertartások, rituálék… Csak a keresztények már elfelejtették az Oltár (szent szikla, Föld) ezoterikus jelentőségét és szerepét, vagy a szenteltvíz (víz) természetfeletti energiákat befolyásoló hatalmát, a tömjén és a füstölők (levegő) éteri kondenzátorként való alkalmazását és persze a gyertyaláng (Tűz) mindent tisztító erejét, energiáját.




S míg a különböző egyházak szónokok, próféták, hittérítők útján igyekeznek híveket toborozni, a wicca hívők önszántukból jelentkeznek. A wicca elfogadja híveit olyannak, amilyenek. Nem kényszerít rájuk semmit és nem vár el tőlük semmit, csupán a Föld és a természet szeretetét és a tiszta, segítő szándékot.

Mivel ma már nincs boszorkányüldözés, bármelyikünk bármikor összeakadhat a jó boszorkányok eme igen ritka képviselőivel, akik a normál életükben semmivel sem különböznek tőlünk, ám mégis érezni pozitív kisugárzásukat, kedvességüket, bölcsességüket és mindent átható szeretetüket.
Legyen hozzájuk minél többet szerencsénk!…

 


 

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL