SZÉPSÉG

Még tart a nyár, de a hajad már nem bírja?

Szerző:
Szabó Anna
Ki ne hallott volna már a megfelelő UV-védelemről nyáron? Igen ám, de általában csak a bőrünket ápoljuk kiemelten ezekben a hónapokban, a hajunkról már elfeledkezünk.


Pedig hajad is különleges, évszaknak megfelelő ápolást igényel. Ha már késő, és érzed a napfény és a strandolás kellemetlen hatásait frizurádon, akkor következő tippjeink expressz segítséget nyújthatnak.

***

Úgy érzed, Te már nem bírod,
és kiváló szakemberre van szükséged?

***

Fakó hajszín
Ha kifakult a hajszíned, élénkítsd fel színfrissítő samponnal. Minden második hajmosáskor használd, amíg a szín újra intenzívebb lesz. Azonban kerüld a mindennapos használatát, mert a hajszálak elnehezülnek, a frizurád pedig lapos lesz.

Nyári feltöltődés
Ha sima hajszálaid repkednek, az arcod hidratálása után simítsd át krémes kezeddel a száraz hajadat. Vagy fúj nem aeroszolos spray-t a hajkefére, és így fésülködj. Az aeoroszolos spray túl könnyű ahhoz, hogy hatékony legyen.

Szénaboglya
A napsugarak megsérthetik a haj felső rétegét, és kuszává tehetik a tincseket. Úszás előtt kenj a száraz vagy nedves hajadba egy kevés ki nem mosható balzsamot.

Szexi, sós fürtök
Ugye emlékszel, milyen dús és szexi a hajad egy tengerparton töltött nap után? A sós víz teszi. Ha frizurád délután kezdi elveszíteni formáját, fújj rá egy kis sós vizet, és túrj a hajadba. A víz felfrissíti a hajformázó hatóanyagait, a só pedig dúsítja a hajat.

Borzas, mégis sima haj
A sima haj is lehet borzas. Ha te is ezzel szembesülsz, keverj össze a tenyeredben mogyorónyi hajzselét egy kis pomádéval, és simítsd a hajadra. A nedves hajadat ápold nem kisimítandó hajbalzsam és zselé keverékével.

Forró fejjel
Ha nyáron is hajszárítót kell használnod, először töröld meg a hajadat törölközővel. Csak a homlokodnál szárítsd a tincseket. Alacsony vagy közepes hőfokot válassz, nehogy a meleg kiszárítsa a hajat. Érdemes ionos hajszárítót venni. Ez felére csökkenti a szárírási időt, és semlegesíti a haj statikus töltését, vagyis csökkenti a borzasságot.

Plusz egy tipp: Így védd a festett hajadat, ha festett!

Ugye te is ismered az érzést, amikor a napsütés, a klór és a sós levegő gyorsan kifakítja a hajad színét? A napsugarak reakcióba lépnek a kemikáliákkal kezelt hajjal, és oxidálják a színt. Ezért ajánlott kalap vagy kendő alá rejteni a tincseket. Íme, néhány tanács arra, hogyan „rögzítsd” hajad színét, és miként óvd a fakulástól:

• A festés után legalább 24-48 órát várj, mielőtt megmosnád hajadat.
• Úszás előtt fésülj a száraz vagy nedves hajba védőbalzsamot.
• Úszás után a lehető leghamarabb mosd meg és öblítsd le a hajadat.
• Ne mosd meg minden nap hajadat. A víz még jobban oxidálja a színt, mint a napsugarak, és gyorsítja a haj kifakulását.
• Használj festett hajra kifejlesztett, kímélő sampont.
• Ne túlozd el a hajszárítást. Ha hajszárítót használsz, állítsd alacsony fokozatra.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL