EZOTÉRIA

Önismeret lábujjból

Szerző:
Szabó Anna
Megtalálod a helyed a világban? Rád talál a szerelem? Meg tudod valósítani az álmaidat? Gazdag leszel, vagy sok küszködés vár rád? Ezekre a kérdésekre is ott a válasz a lábujjaidban.

 

Vedd sorra a lábujjaidat és elemezd ki, melyik milyen információt rejteget a számodra. Akinek sikerül megvalósítani önmagát, annak a lábujjai egyenesek és szabadok. Nem görbülnek el jobbra-balra, nem simulnak össze a mellettük állóval, és nem görbülnek befelé.

Nagylábujj

A nagyujj az egész embert jelképezi, az énedet jelképezi. Kiolvashatod belőle, hogy mennyire sikerült az életfeladatodat beteljesíteni, vagy hogy letértél-e a számodra kijelölt útról. Az életöröm ujjának is szokták még nevezni, ugyanis arról is árulkodik, mennyire vagy képes megtalálni az örömöt az életben.


Ha mély nyomot hagy

Ha a homokban ez az ujjad hagyja a legmélyebb nyomot, akkor azt jelenti, hogy dinamikus és tetterős vagy, és a saját életedet kézben tudod tartani. A saját erődre támaszkodsz, és nagy sikereket érsz el az életben.


Ha egyenesen előre mutat

Ha egyenesen előre mutat, akkor az erőiddel jól bánsz, és képes vagy harcolni az álmaidért. Tudod, mit kell tenned, hogy célba érj, kitartó vagy és az áldozathozataltól sem riadsz vissza. Ez a lábujjforma is sikert jelképez.


Ha a többi ujj felé görbül

A többi ujj felé görbülő nagyujj nem jó jel. Azt mutatja, hogy letértél a számodra kijelölt útról, és nem vállalod fel az igazi sorsodat, küldetésedet. Úgy is szokták mondani, hogy „keresztbe teszel” önmagadnak. A nagyujj nem előre mutat, hanem rossz irányba. Valami korlátoz és gátol abban, hogy önmagad légy. Fontos lenne megkeresned és feloldanod ezt a gátat, hogy megtalálhasd önmagad.


 

A második, a nagylábujj melletti ujj

Ehhez az ujjhoz tartoznak a kívánságok, remények, ötletek, kilátások. Megmutatja, mennyire élsz álomvilágban, vagy mennyire tudod vágyaidat a realitás szintjén kezelni és valóra váltani.


Ha valamelyik irányba elhajlik

Ha nagyujj felé hajlik, azt jelenti, hogy visszatekintő ujjként hajlamos vagy a vágyaidhoz és reményeidhez túlzottan ragaszkodni, vagy a múlt emlékeiben beleragadni. A nosztalgikus emlékek ragja vagy. Ha azonban a többi ujj felé hajlik, akkor túlságosan sietsz az életben, és kevés időt szánsz a valódi vágyaidra, reményeidre. Ha ez az ujj kiszorul a többi közül és felfelé nyomódik, az elhallgatott, ki nem élt vágyakról mesél.


Ha rövidebb, mint a nagylábujjad

Azt jelent, hogy tudod, hol a helyed a világban, és nem vágysz többre annál, amid van. Nem akarod mások fölé helyezni magad, szeretsz a saját térfeleden maradni, és csak annyira előre törni, amennyire a helyzet megkívánja tőled. Együttműködő, közkedvelt, szerény, kiegyensúlyozott személyiség vagy.


Ha hosszabb, mint a nagylábujjad

Ha a második ujj előrenyúlik a nagylábujjnál hosszabban, azt jelenti, hogy egy kissé extrovertált személyiség vagy, aki szeret a középpontban lenni. Sóvárogsz az elismerés és a siker után, ezért jellemzően a média vagy a színpad felé orientálódsz, ahol sok figyelem szegeződhet rád. Nem viseled el, ha mások uralkodnak feletted, ezért munkahelyen összetűzésbe kerülhetsz a főnökeiddel. A hatalmi harcok gyakoriak az életedben. Mindazonáltal a hosszú második ujj kiváló tehetséget is jelöl, valamilyen tekintetben valóban több vagy az átlagnál. Jó kilátásaid vannak a sikerre.

 

A harmadik, középső ujj

A középső ujj megmutatja, mennyire vagy tettre kész, bátor, mennyire tudsz döntéseket hozni, a konfrontációs képességekről és a talpraesettségről is árulkodik. Az ambíció ujjaként is emlegetik.


Ha csepp formában végződik

A cseppel nyomatékosított lábujjvég arra utal, hogy tudod, mit akarsz, és hogy mi fontos a számodra. Nagy erőket tudsz bevetni, bátor és tettre kész vagy. Sosem késlekedsz két kézzel megragadni az élet által kínált lehetőségeket. Néha már túlságosan is akaratosnak, önzőnek, öncélúnak tűnhetsz, aki semmi mással nem törődik, csak hogy céljait elérje valamilyen módon. Hajlamos vagy mások elnyomására.


Ha befelé görbül

Ha a középső ujj enyhén befelé görbül, akkor szinte mindig erőfecsérlés áll a háttérben.
Hajlamos vagy a halogatásra, nehezen szánod el magad a lépésekre, döntések meghozatalára, ezért aztán gyakran érzed úgy, hogy elmegy melletted az élet. Az energiáid nagy rését vívódásokra, hezitálásokra fecsérled, ahelyett, hogy bátran mernél élni.


Ha egyenesen előre mutat

Ha a sorban a megfelelő helyen egyenesen előre mutat a középső ujj, akkor azt jelenti, hogy az energiáidat a megfelelő módon tudod beosztani, hasznosítani és a céljaid elérésére használni. Ambiciózus vagy, de nem nyomod el a többieket.


 

A negyedik ujj

Témája az érzékiség kifejezése. Megmutatja, hogyan tudod kezelni, megélni és kimutatni a vonzalmat. A kapcsolatokról és a szerelmekről mesél. A szeretet adásáról és elfogadásáról is vall.


Felpúposodó ujj

Ha a negyedik ujj felpúposodik, vagy befelé görbül, akkor merev szokásokra, vagy létrehozhatatlan kapcsolatok utáni sóvárgásra utal. Ki nem élt vonzalmak és visszafojtott érzékiség jele. Kevés bensőséges kapcsolatod van, ahol meg tudod élni az igazi intimitást.


Ha a kisujj felé simul

Sok időt és energiát áldozol a családi kapcsolataidra, és állandóan azzal vagy elfoglalva, hogy ki, mit, miért tesz. Szinte az összes energiád a családi viszonyokban realizálódik. Túlzott ragaszkodást, függő viszonyokat mutat. Ara is utalhat, hogy nehezen tudsz leválni valamelyik szülődtől, ami akadályoz abban, hogy megfelelő párkapcsolatot tudj kialakítani valakivel.


Ha egyenesen előre mutat

Kedves, szórakoztató és barátságos vagy, sok a barátod, és a másik nem körében is népszerű vagy. Általában sok ember vesz körül, nagyon jók az emberi kapcsolataid. Te is bármiben számíthatsz a barátaidra, és ők is rád.

 

A kisujj

A bizalom ujjának is szokták nevezni, mely a gyökereket, az ősbizalmat, a túlélést, a gyerekkori családot, és az ősöket jelképezi. A családon belüli biztonságérzet, az önszeretet és a félelmek is itt mutatkoznak meg.


Ha befelé görbül

Ha a kisujjad befelé görbül, akkor azt jelenti, hogy nem mered szeretni, elfogadni saját magad, és emellett még állandóan marcangolod is magad.


Ha rövid, apró

A rövid, apró kisujj a maga rövidségében a különösebb félelem nélküli életet jelképezi. Bízol a világban és másokban.


Szögletes lábujjvég

Hajlamos vagy mások világnézetéről becsmérlően szólni, és nem izgatod magad a következmények miatt. Nem igen félsz, illetve nem vallod be magadnak, hogy bármitől is félnél. Saját magaddal is keményen bánsz, önmagadtól is sokat követelsz. Meg kellene tanulnod, hogy sarkosságodon és éles stílusodon kissé csiszolj, és engedd érvényesülni mások véleményét is, vagy legalább gondold végig, és ne ellenkezz azonnal.


Duci, kerek lábujj

Viszonylag gyakori bölcseletet tanítók körében, akik hajlandók méltányolni és integrálni minden vallási beállítottságot. Mivel az érintettek gyerekkori családjukkal kibékültek, könnyen és gond nélkül elfogadnak más nézeteket, véleményeket. Pénzügyi szerencsére is utalhat.

 

Ez a cikk a Bioenergetic Kiadó, A lélek nyomai című könyve alapján készült.

Tovább a Kiadó honlapjára >>

 

 

 

 
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL