25dkg liszt
3 tojássárgája
5dkg vaj
2ek cukor
Élesztő
1dl tej
1dl tejföl
1ek rum
Só
Olaj
Porcukor, sárgabaracklekvár
1. Kéz meleg tejben, cukor hozzáadásával futtasd fel az élesztőt.
2. Szitáld át a lisztet, keverd össze a sóval, majd morzsold rá a vajat. Öntsd hozzá a többi hozzávalót is: a tojások sárgáját, a rumot és a tejfölt. Majd add hozzá az élesztőt, és dagaszd össze.
3. Amikor már szép fényes és sima a tészta, tedd félre langyos helyre, és egy száraz konyharuhával letakarva keleszd fél órán át.
4. Kelesztés után egy sima felületen nyújtsd ki nagyjából 3mm vastagságúra, majd szeld fel rombusz alakú darabokra. A rombuszok belsejében – anélkül hogy a szélét átvágnád – ejts két vágást hosszanti irányban.
5. Melegíts fel tiszta olajat, majd a rombuszok mindkét oldalát süsd arany barnára. A felesleges olajat sütés után itasd fel vagy tiszta konyharuhával, vagy konyhai papírtörlővel.
6. Miután hűlt, de még langyos szórd meg porcukorral. Tálaláskor kínálj mellé sárgabaracklekvárt.
OLVASS TOVÁBB!
Depressziót okozhat a mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROMiért szeretjük annyira az uborkát?
Szilárd, ropogós, tömör - egy zöldség csúcsformában! Az uborka 95 százalékban vízből áll, frissítő hatású és alacsony kalória...
GASZTROVeszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
Mit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK