DIVAT

Keleti folk motívumok

Szerző:
Szabó Anna
A divattervezők merész vállalkozásra szánták el magukat. Az őszi kollekciókba ugyanis ezúttal a cári Oroszország jellegzetes stílusjegyeit és népi motívumait csempészték bele az öltözetekbe.

 

Tipikusan orosz

A matrjóska baba, a cirádás díszítés, és a zsinóros kis szoknya egyértelműen utal az orosz hagyományokra. A fekete és vörös szín kombinációja is ugyanezt a célt szolgálja.

Russian princess

Egy orosz arisztokrata családból való nő valahogy így öltözhetett a cári Oroszországban. Az elegáns mandzsettás gombos fehér blúz, horgolt szegéllyel egyszerre finom és kemény. A derékban övvel összefogott ruha pedig egyszerre nőies és méltóságteljes.

Virágminták és hímzések

A ruhákon és a blúzokon rengeteg kacskaringós virágminta és inda tekereg. A blúzok és ruhák anyaga lágy esésű, gyakran fodros, húzott megoldással.

Gazdagon díszített

A cári világról mindent el lehet mondani, csak azt nem hogy egyszerű vagy puritán lenne. A túldíszített, hímzett ruhák, a nemes ékszerek és a fényűzés egyfajta elit eleganciát kölcsönzött az arisztokrácia nő tagjainak.

Bekecs és poncsó

A bekecs jellegű mellények igen látványos stílus elemek. Van belőlük rövid ujjú és ujjatlan változat is. Farmerhez, vagy akár zsinóros szoknyához is passzolnak.

Selyem betétek

A selyem blúzok és tunikák is jellegzetesen keleti ruhák, a tervezők egy-egy selyem betéttel próbálták megragadni ezt a jelleget. Ez a fényes anyag is valamelyest elegáns hatást kelt.

Military kabátok

Ha már Oroszországban járunk, nem feledkezhetünk meg a military hatású kiskabátokról sem. Itt is egyszerre jelenik meg a keménység és a karcsúsítás miatt a nőiesség.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL