SZÓRAKOZÁS

A majdnem Barbie, aki a menhelyről váltott modell karrierre

Szerző:
Szabó Anna
Tinilányok ezreinek álma a modellkedés. Akad olyan, akinek annak ellenére sikerül, hogy sohasem akart reflektorfénybe kerülni. Zsófi az utóbbi kategóriát erősíti, de a részletekről had meséljen inkább Ő.


A 15 és 20 közötti lányok döntő többsége ma modell akar lenni. Neked is régi vágyad, hogy azzá válj?

Nem, nekem ez csak tavaly, május környékén jött az életembe, amikor beneveztem egy szépségversenyre, amire igazság szerint aztán már el sem akartam menni… Végül viszont bekerültem a hazai, majd egy másik versenyen a nemzetközi döntőbe. Utána érettségiztem, úgyhogy kicsit jegeltem a modellkedést. November végén aztán elmentünk egy válogatásra a barátnőmmel, ez után döntöttem el végleg, hogy ezt szeretném csinálni.

Hogyan indultál el a modellé válás felé?

Magamnak indítottam el azt, ami most van, mert nekem nem voltak százezreim arra, hogy profi portfóliót csináltassak. Volt egy nagyon jó modell oldal, ahol regisztráltam, jelentkeztem válogatásokra, fotózásokra, szakmabeliekkel ismerkedtem, workshopokra jártam, és így szépen lassan egyre több rendes munkám lett.

 

Viszonylag rövid ideig kellett utána járnod a dolgaidnak, hiszen most már van egy menedzsered is, aki segít mindenben. Ő hogy jött a képbe?

Vele pár hónapja találkoztunk egy partin. Szimpatikus voltam neki, és elvállalt. Azóta haj, smink és ruha szponzorom is van. Nagyon sokat segít a munkámban.

 

Biztosan sok közös célt kitűztetek. Ezek közül mi az, ami publikus, és mi az, ami nem?

Nagyon sok tervünk van. Minél komolyabb emberekkel szeretnék együtt dolgozni, mint pl. Oleg BorisUk. Óriási álmom válna valóra, ha pl. Ő fotózna. Egyébként nagyon nagy dolgok vannak tervezés alatt, amikről még most nem nagyon szeretnék beszélni.

 

A céljaitok között szerepel, hogy kifutóra kerülj?

Persze, már most is folyamatosan részt veszek divatbemutatókon. Nem kell ilyen hatalmas nagy bemutatókra gondolkodni, de pl. van egy fehérnemű márka, aminek a reklámarcaként rendszeresen megyek bemutatókra.

 

Apropó. Tervek. A BNF-es Nick-el min dolgoztatok együtt?

Egy farmer reklámszerű fotózáson vettünk részt közösen Budapesten. A képek sziklás falak között készültek, elég veszélyes környezetben.

 

Hol láthatjuk viszont őket?

Nem fognak megjelenni sehol, csak az Ő honlapjukon, és az enyémen.

 

Árulj el egy kis háttér információt. Milyen volt vele fotózni? Hogy viselkedett Nick?

Nick 1 órás késéssel érkezett meg, ami sztár allűrnek tűnt, hiszen a késés még neki sem megengedett, mivel ezzel feltartóztatja a munkát. Aztán viszont nagyon kedves volt, a mai napig tartjuk a kapcsolatot. A fotózás alatt nagyon segítőkész volt, egy nagyon meredek sziklára kellett felmászni, ahová csak azért mertem felmenni (és lejönni (: ), mert segített.

 

Hogy néz ki most az életed?

A menedzseremmel el kell járnom minél több rendezvényre. A nyáron persze ez könnyedén megy, aztán hamarosan kezdődik az egyetem, onnantól persze nehezebb lesz.

 

A partikon épülő kapcsolatokból vannak ígéretek, aztán előrelépések?

Indult már el spontán ötlet alapján fotózás, végül Marjai Judit készítette a felvételeket. Sőt, itt történt az is, hogy egy 1.4 millió ft-os Dior estélyit viseltem, amin egyébként nem látszott, mennyit ér. Nagyon kellett rá vigyázni.

 

A modellkedés előtt mit csináltál?

Például állatmenhelyen dolgoztam három évet. Nagyon szerettem. Ez az egész a kiscicám halálával kezdődött, és kellett az állatok közelsége. Volt olyan kutya, aki mikor bekerült, megmozdulni sem mert, aztán rengeteget foglalkoztunk vele, elvittük sétálni, és a végén már amint meglátott, rohant felénk, csóválta a farkát, és puszikat osztogatott. Fantasztikus érzés volt.

 

Ha a későbbiekben állatot szeretnél, mit választanál? Menhelyi kutyát?

Azért hagytam abba, mert egyrészt elkerültünk vidékre, másrészt már van saját kutyám természetesen erről a menhelyről, illetve van macskám is, aki csak betévedt a kertbe, és megtartottuk. A jövőben szeretnék majd saját menhelyet is létrehozni.

 

A média világa mennyire izgat? Köztudott, hogy sok modell bekerül idővel a médiába is.

Jó lenne, mert a média nagyon sokat segíthet. Nagyon nagy terveim lennének a jövőre nézve. Színészkedni szeretnék, és ahhoz sokat segítene a média.

 

A színművészetire bekerülni nem egyszerű…

Persze, ezzel tisztában vagyok. Előbb szeretném befejezni a spanyol-portugál szakomat, aztán megpróbálkoznék vele. A portugált önálló szakként most fogom elkezdeni, tavaly picit belekóstoltam már egy-két óra erejéig a spanyol mellett. Ezek alapján a spanyol sokkal közelebb áll a szívemhez, szebb nyelv, dallamosabb. Nagyon hasonlít egymásra a kettő, de mind a kettő szép egyébként.

A szülők sokszor nem támogatják a modell pályát… A tieid mit szólnak a terveidhez?

Az elején nem tudtak róla, most mondtam el nekik néhány hónapja. Persze kiakadtak, szerintük jobban járnék, ha inkább tanulnék. Tudtam, hogy ez lesz, ugyanis a bátyám filmrendező szeretne lenni, ők meg nem értik, mi miért ilyenekre gondolunk, nem egy „normális szakmára”.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL