REJTÉLY-MISZTIKA

Titkos vérvonalak

Szerző:
Szabó Anna
A Da Vinci-kód című könyv megjelenése nyomán sokak figyelemének került a homlokterébe a Szent Grál majd’ kétezer éves talánya, és ugyanígy ütött szeget a fejébe Jézus lehetséges leszármazottainak dilemmája. De vajon létezik ellen-vérvonal is? És ha igen, milyen veszélyeket rejteget?

 

A kíváncsi elmék olyannyira belefeledkeztek a nyilvánvalóan bizonyíthatatlan feltételezések és teóriák vitájába, hogy épp csak a leglényegesebb kérdést felejtették el feltenni: vajon létezik-e egy másik, a Grállal éppen ellenkező szándékokat zászlajára tűző úgynevezett ellen-vérvonal is? S ha igen, hogyan őrizhette meg évezredeken keresztül az inkognitóját? Legfőképpen pedig milyen veszélyekkel kell szembenéznünk egy ilyen lehetőség esetén?

A legfrissebb feltételezések szerint még mielőtt a keresztény vallás elindult volna, a Szent Grál már megjelent a Földön. Az a Szent Grál, mely nem szimplán egy kehely, még csak nem is egy ködös allegóriába burkolt titok, hanem egy nagy tisztaságú, nem evilági vérvonal.


Tisztázzuk is mindjárt, hogy mi köze van a Grálnak a vérhez


Nos, a vér az okkult filozófia szerint egy olyan közeg, mely a minden ember legbenső lényében munkálkodó „Isteni Én”, ha úgy tetszik, Szellem, avagy Lélek hordozója. Ez természetesen távolról sem jelenti azt, hogy egy mikroszkóp alatt analizálva valakinek a vérét, következtetni lehetne az Isteni Énjére. Cáfolhatatlan viszont, hogy a génjeikbe programozva különböző spirituális ideákat és erőket hordozunk, melyek a fürkésző anyagi szem számára ugyan láthatatlanok, ámbár meghatározó lelki faj-specifikumokat tartalmaznak. Az indigók és a kristálygyermekek különcsége, egyszersmind különlegessége is ezekben a lélekben hordozott és velük született minőségekben rejlenek.

Mindebből kiviláglik a lelki és a testi vérvonalak mibenléte a priori nem választható kategorikusan szét. Sőt egyre inkább bizonyítást nyer, hogy a test-lélek-szellem holisztikus szemléletmódja szerint egyáltalán nem tekinthető függetlennek a lelki hovatartozástól. De még mielőtt a fajelméletek sikamlós területére tévednénk, gyorsan leszögezem, hogy a vérvonal jellegzetessége nem annyira a lélekben és/vagy a testben érhető tetten, mint inkább a szellemiségben. Vagyis nem a külső fizikai megjelenés és az illető lelkiismerete alapján alakulnak ki a vérvonalak, hanem a szerint az erkölcsi, gondolkodásbeli és alapvető magatartásbeli sajátosságok alapján, melyeket mindannyian előző életeinkből hozunk magunkkal, és tudat alatt döntően befolyásolják értékítéletünket és döntéseinket.


Kódolt információk


Minden náció között találunk például ezoterikus beállítottságú és materialista embereket, azon belül is, kategóriákat vehetünk észre az irányultságaik tekintetében. Így például jól elkülöníthetők az erőszakmentesek a másokon átgázolóktól, a toleránsak a törtetőktől, a cezarománok az emancipáltaktól, az egyistenhívők a politeistáktól, és így tovább. De vajon, mi indítja el az egyik embert a béke, a másikat az önzőség irányába? Ki mire vevő? Amikor az ember egy szellemiség mellett dönt, akkor mi alapján hozza meg a döntését? Ki milyen életfilozófia felé vonzódik? Hát, éppen ezeknek a kérdéseknek a gyökerei fakadnak a vérvonal problematikájából.


Joggal vetődik fel a kérdés, hogy hogyan tud egy spirituális vérvonal „lejönni”, leszületni három térdimenziós testbe, mondjuk emberként? Nos, valahogy úgy lehet ezt elképzelni, mint ahogyan a genetikus számára a DNS-programozást azzal a különbséggel, hogy itt a Sors, vagy valamiféle felsőbbrendű intelligencia végzi el a műveletsort. Lényegében ehhez hasonlóan a különféle szellemiséget szolgáló vérvonalak emberi testekbe kerülnek be. Spirituális tulajdonságuk pedig abban rejlik, hogy amikor aktiválódnak, illetve kiütköznek, akkor érdekes módon különleges erőt, képességeket és tudást adhatnak birtokosaiknak. Így gyakorlatilag testekbe kódolhatók a szellemi ideák. A vérvonalak aztán apáról-fiúra szállhatnak, és dinasztiáról-dinasztiára továbbadódhatnak anélkül, hogy bármiféle lényegi változás keletkezne bennük.


Összeesküvés-elméletek


Mindezek tükrében a Grál a fajok békés egymás mellett élését és a másságot toleráló fejlődést hivatott képviselni elsődlegesen spirituális vonatkozások tekintetében. Ez a Grál impulzus veleje. Noha nyíltan ezt nem nyilatkoztatták ki az elmúlt kétezer esztendőben a képviselői, azért mindig ott álltak a különféle történelemformáló személyiségek mellett a Grál „lovagjai”, ha ugyan nem maguk az államférfiak voltak a vérvonal letéteményesei. Természetesen egyesek hajlamosak lehetnek ezek után összeesküvés-elméletet gyanítani a Grál vérvonala mögött, míg mások inkább kikarikírozzák és lejáratják azt. De melyik szervezet, párt vagy vallás nem „összeesküvés” abban az értelemben, hogy rendelkezik alapelvekkel és célokkal, melyeket a tagoknak el kell fogadnia, mint ahogy a belső szabályzat ellen vétőket is kizárják? Az összeesküvés mindig nézőpont kérdése, mint ahogy az ellenség is a háborúban. Roppant misztikus egy-egy vérvonal históriáját kutatni, mivel az ember láthatatlan falakba és titkokba botlik, sőt nem mindig lehet egyértelműen meghatározni cselekedeteik indítékait. Racionálisan gondolkodva, beláthatatlan szövevény a vérvonalak világa és hatalmas láncreakciók kiindulópontja. Ez utóbbi jelenség a lavina-szindrómáról, melyet egyetlen piciny hógolyó megindítása produkál. Éppen ezzel operáltak a másik oldalon, a Grállal szemben létrejövő vérvonalban. Nézzük, hogyan!


A Feketevérűek színrelépése


Elképzelésem szerint évezredekkel ezelőtt titokban a Földre érkezett egy másik vérvonal is, a „fekete vérűeké”, amit nyugodtan definiálhatunk a Szent Grál ellenlábasaként. Ez még jóval Krisztus előtt történt. Míg a Grálnak az igazi gondolkodás elterjesztése lett volna a feladata, addig a fekete vérűek az ördög eszközeit – pénzt, korrupciót, intrikát, ellenségeskedést, kételyt – használva rombolták a Grál művét. A Feketevérűek úgy harcoltak, hogy hamis eszméket és az emberi egót kihasználva az elmére hatottak: elültették az akkor még tiszta világi és egyházi vezetők fejében a pénz szeretetét. Ezért már elég hamar letértek az önzetlenség igaz útjáról a mindenkori vezetők. A Feketevérűek a mágia kellékeit bevetve mindig olyan eszközöket adtak a világnak, mely hatalmukat erősíti, a népet pedig butaságba dönti. De miért éri ez meg nekik? Talán a hatalomért, talán az irányításért, esetleg másért. A válasz látszólag evidens. Szerintem az emberek úgy lettek teremtve, hogy energiáik ősközpontúak legyenek. Ez annyit tesz, hogy a test durva energiából áll, amely különböző fizikai érzékszervekkel van ellátva, s azt hét, egyre finomodó energiaburok veszi körül. Ezek sokkal finomabb, pontosabb érzékszervekkel bírnak és csakis az igazi ezotéria tanainak ismeretében fejlődnek. Ezt tudván, a Feketevérűek elültették a nagy egyházban az ezotéria üldözésének gondolatát, majd a boszorkányégetés és az eretnekség eszméit felhasználva a kor leghíresebb ezoterikusait szinte mind kiirtva, lehelyezték az igazi tudást nélkülöző állapotok alapjait, melyek egy durva fizikai világ felé mutattak. Ügyeskedve elérték, hogy az általuk kreált vallások és hiedelmek legyenek a legelterjedtebbek, s hogy hírmondója se maradjon bennük az igazi tudásnak.


Egy idő múlva különböző szabadgondolkodású szervezetek alakultak titokban. E szervezetek csakhamar veszélyeztették a butítást, ezért jött az ipari forradalom. Az emberiség fejlődési útját ráterelték egy technicista nyomvonalra, de ezt nem mások fejlődéséért tették – bár ezt könnyű volt elhitetniük –, hanem hogy minél jobban az anyaghoz kössék az emberek tudatát, gondolkodását és hitét. Ezt hívják materializmusnak. Szerintem az 1600-as években Anglia olyannyira elmaradott volt, hogy arrafelé nem ismerték sem a kést, sem a villát, de még a teát sem, hogy a higiéniai viszonyokat már ne is firtassam. Azután egyik napról a másikra olyan technikai virágzás indult meg, ami magától nem alakulhatott volna ki ilyen gyorsan, ha jól belegondolunk. Kr.u. 1600-ig teljes csend honol az emberi civilizációban, majd egyszer csak minden ott állt készen: gőzhajó, gőzmozdony, tengeralattjáró, repülő masina. Mindent feltaláltak röpke néhány évtized alatt. Egyszeriben csupa olyan eszköz vette körül az embert, amelyek mind a fizikai érzékszerveket voltak hivatottak kielégíteni. Vajon célt értek ezek a vívmányok? Igen.

Az emberek elfelejtették, hogy van szellemük és lelkük. Ezzel sokat nyertek a fekete vérűek, hiszen amiben nem hisz az ember, azt nem is akarja fejleszteni. Közben aztán jött a mozgófilm, a mozi, a rádió, a tévé, melyek egyre több érzékszervet foglalnak le, azaz arra csábítják az embert, hogy ha netán akad egy kis ideje, azt ne elcsendesedéssel és gondolkozással töltse, hanem a tévét nézve, álmokat szőve élje fejletlen életét.

Bizony a dolgokat alaposabban megvizsgálva láthatjuk, hogy még az érzékszerveink is ellustultak a 21. század hajnalára: sok dolgot meg sem kívánunk tapasztalni, inkább elmegyünk a moziba és megéljük azon keresztül. Az emberek figyelmét úgyszólván megbűvölték. Régen az ember a világ nyújtotta információkat feldolgozta, s a szerint élt, így vált bölccsé; a világtól, az élettől tanult. Ma az ember nem lehet bölcs: annyi információ veszi körül, hogy képtelenség számára feldolgozni. Ha beírsz a webkeresőbe egy kulcsszót, például: UFO, akkor megjelenik körülbelül 525 ezer weboldal, és ezek csupán a magyarországiak. Kérdezem én, mikor tud az ember ennyi információt egyáltalán elolvasni, és hogyan képes kiszűrni közülük, hogy melyik helytálló és melyik nem? Mindent egybevetve mára az ember teljesen érzéketlenné és függővé vált. Ezzel győzték le az embert a Feketevérűek.

Szeretnél még több ilyen és ehhez hasonló rejtélyes esetről olvasni? Akkor mindneképpen vedd meg a HIHETETLEN MAGAZIN aktuális számát!

 

 

 

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL