KÖZÉRZET

Érintsd meg a hüvelykujjadat a kisujjaddal! - Ha látható az alábbi ín, akkor nagyon különleges vagy!

Szakértők szerint az ember az elmúlt 200.000 év során rengeteget fejlődött, és sok apró változás vezetett a jelenlegi formájához. Nos, ez az jelenti, hogy a mai ember az adaptáció, az evolúció és a természetes szelekció eredménye. Annak ellenére, hogy az őseid hasonlóan néztek ki, mint te, sok fizikai és anatómia dologban viszont különböztek. Ennek bizonyítéka bizonyos elcsökevényesedett szervek a testeden.

 

De vajon mik is ezek pontosan? Mit is lehetne erre most mondani? Olyan genetikailag meghatározott struktúrák vagy attribútumok, amelyek látszólag már elvesztették a korábbi funkciójukat, de mégis megmaradtak az evolúció során. A szakértők szerint a legismertebb példák az ilyen elcsökevényesedett szervekre a vakbél, a libabőrösség, a bölcsességfog, a mandula, a férfiak mellbimbója és a külső fül. Vess egy pillantást az alábbi pontokra, és tudj meg többet erről!

 


 

4. Bölcsességfog

Vannak, akinek kinő a bölcsességfoga, míg másoknál ez szerencsésen kimarad. Régen az emberek sok gyökeret és más egyebet is fogyasztottak. Ma azonban a táplálkozás könnyebb, az élelmiszerek puhábbak, emiatt a bölcsességfog is elvesztette a funkcióját, valamint az állkapocs is kisebb lett. A majmoknak és a főemlősöknek nincs bölcsességfoguk, de a gorilláknál megfigyelhető, hiszen ők vegetáriánusok.

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL